16 Şubat 2021 Salı

Kaçırılanlar için 5 yıl susan Süleyman Soylu’nun Meclis’te gözleri doldu

Süleyman Soylu Gara operasyonunu anlattığı Meclis’teki bilgilendirme toplantısında duygulu anlar yaşadı. Öte yandan Soylu’nun bakanlık koltuğuna oturduğu 2016 yılından bu yana konuya ilişkin soru önergelerine cevap bile vermediğini hatırlatan CHP’li Murat Bakan, “Bırakın Boş naraları” dedi.

BOLD – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM’de Gara operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. 13 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği olaya ilişkin milletvekillerine brifing veren Soylu, AB, ABD, İnsan Haklar Derneği (İHD) ve HDP’yi eleştirdi.

PKK’nın bugüne kadar 6 bin 21 sivil öldürdüğünü söyleyen Soylu İHD’ye yüklenerek: “İnsan Hakları denen dernek bir tanesini söyledi mi? Devlet burada üstüne düşen her şeyi yapmıştır. ‘Bunları getirin, her türlü teminatı biziz’ denildi” diye konuştu.

SESİ TİTREDİ GÖZLERİ DOLDU

Katıldığı Mersin Bozyazı’daki şehit cenazesindeki izlenimlerini anlatan Soylu: “Ünzile anneyi dün tanımadım. Gardırop siyasetçisi değiliz biz. Ünzile teyze evladıyla ilgili, acısıyla ilgili bir şey söylemedi. Üç defa dik durun, dik durun, dik durun dedi. Sadece o mu? Müslüm Altuntaş2ın babası Şevket Altuntaş, başımız sağolsun demeye gerek kalmadan, ‘gam yok, keder yok Bakan bey’ dedi” diye konuştu.

Konuşmasının devamında görüştüğü şehit annelerinin metanetinden bahsederken sesi titreyen Soylu’nun gözleri doldu.

TOPLUM ŞOKTA

2015 ve 2016 yıllarında kaçırılan 13 kişiyle ilgili hükumet, etkili girişimde bulunmama ve kamuoyu oluşturmamakla eleştiriliyor. Gazeteci Said Sefa, olay sonrası PKK’nın elinde bu kadar rehin olduğunu öğrenen toplumda şok halinin hasıl olduğunu söyledi.

YANIT VERİLMEDİ

Öte yandan, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 2016 yılından beri esir tutulan asker ve polislerle ilgili biri 4 gün önce olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 6 soru önergesi verdiğini, basın toplantısı düzenlediğini belirterek “Boş naraları bir kenara bırakın. Yıllardır niçin hiçbir şey yapmadınız bunun hesabını verin! Yıllardır ailelerle birlikte bağırıyoruz. Neredeydiniz?” dedi.

Bakan, Eylül 2017 tarihiden Soylu ve dönemin Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin yanıtlaması için soru önergesi verdiğini belirterek, “Kaçırılan asker ve polislerimizin terör örgütlerinin elinden kurtarılması için ne yapıyorsunuz? Ailelerin yardım çağrılarına neden sessizsiniz? Yanıt verilmedi” dedi.

Hükumet kaçırılan 13 devlet görevlisi için hangi girişimlerde bulundu?

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder