20 Şubat 2021 Cumartesi

‘Eski Bakan Fakıbaba AKP’den istifa etti’ iddiası

AKP Urfa Milletvekili ve eski Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın partisinden istifa ettiği iddia edildi. İddiaya göre Fakıbaba, bakanlık yaptığı dönemde atadığı bürokratların neredeyse tamamının yeni bakan Bekir Pakdemirli döneminde görevden alınmasına tepki olarak istifa kararı aldı.

BOLD – AKP kulisleri yeni bir istifa haberini konuşuyor. Urfa Milletvekili ve eski Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın AKP’den istifa ettiği ileri sürüldü. İstifa kararının arkasında ise Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bakanlıkta kendi kadrosunu oluşturması ve Fakıbaba’nın bürokratlarının tamamına yakının görevden alınması olduğu iddia ediliyor.

“BARDAĞA TAŞIRAN SON DAMLA” MI?

Fakıbaba’nın geçtiğimiz günlerde attığı “Bazen bütün izlerin birbirine karışması, bardağı taşıran son damla olur…” tweeti, istifa mı edecek yorumlarına neden olmuştu. Fakıbaba iddia göre bu paylaşımı en yakın arkadaşı Emin İzol’un Tarım Bakanlığındaki görevinden alınmasından sonra yaptı. Urfagaste.com’un haberine göre vekil Fakıbaba eşi Gül Fakıbaba’dan dahi habersiz aldığı istifa kararının ardından tek başına notere giderek istifa dilekçesini verdi. Kararını danışmanı aracılığıyla AKP Genel Merkezine de gönderdi.

SON KARAR ERDOĞAN’LA GÖRÜŞMESİNDEN SONRA

İddialara göre AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş durumu öğrenince, kararından vazgeçirmek için Fakıbaba’yı evinde ziyaret etti. Bu ziyarette Fakıbaba ile AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi de yapıldı. Fakıbabın istifa kararından henüz vazgeçmediği ancak nihai kararı Erdoğan ile yapacağı görüşmenin sonrasında alacağı ileri sürülüyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder