16 Şubat 2021 Salı

Tayyip Erdoğan’ın şehitlere yaptığı saygısızlık ilk değil

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gara’da şehit olanları açıkladığı esnada neşeli olması, şehitlerle ilgili daha önce yaptığı açıklamaları da gündeme getirdi. Askerliğin yan gelip yatma yeri olmadığını belirten Erdoğan şehitler için ‘kelle’ tabirini kullanmıştı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Rize 7. Olağan İl Kongresinde Gara olayına dair ilk kez konuştu. Devlet görevlisi 13 Türk vatandaşının Irak’ın Gara bölgesindeki bir mağarada cenazelerinin bulunmasına ilişkin açıklama yapan Erdoğan’ın neşeli hali tepki çekti. Erdoğan’ın şehitlerle ilgili yaptığı bu saygısızlığı daha önceki saygısızlıklarını da gündeme getirdi.

ÖCALAN’A ‘SAYIN’ ŞEHİTLERE ‘KELLE’

Erdoğan, 2000 yılında Avustralya SBS Radyosuna verdiği demeçte terörist başı Abdullah Öcalan’a “sayın” derken şehit askerlere “kelle” dediği ortaya çıktı. Erdoğan, programa katılan bir dinleyicinin, Öcalan’ın Kürtçülük düşüncesiyle kendisinin şeriat düşüncesinin özde aynı olduğu yönündeki tespitine tepki göstererek yaptığı açıklamada, “Bir diğeri de Sayın Öcalan düşüncelerinin değil, şu anda almış olduğu kellelerin hesabını veriyor. Bense düşüncemden dolayı 4 ay hapis yattım, aramızdaki fark çok büyük” demişti.

ASKERLİK YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİL

Çocuklarının çürük raporu alıp, bedelli askerlik yapmalarıyla eleştirilen Erdoğan, kendisine “Artık şehit cenazesi istemiyoruz” diye bağıran vatandaşlara, “Canım kardeşim. Bakınız askerlik herhalde yan gelip yatma yeri değil. Hepimiz askerlik yapıyoruz. Hepimiz askerlik yaptık. Terör bir beladır. Her yerde var. Buna karşı bu mücadeleyi uzun soluklu olarak yapıyoruz, yapacağız” demişti.

ŞEHİTLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPARKEN GÜLDÜ

Erdoğan’ın Rusya’nın İdlip’te yaptığı bombalama sonucu şehit olan 36 askerle ilgili açıklama yaparken gülmesi tepki çekmişti. Erdoğan bombalama sonrası kabinesiyle birlikte Rusya’ya gitmiş, Putin’in kapısında beklediği ile ilgili görüntüler nedeniyle de eleştirilmişti. Erdoğan’ın gülerek açıklama yapmasına muhalefet sert tepki göstermişti.

ŞEHİDİN ANNESİNİ KONGREYE BAĞLADI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin il kongresinde Gara şehidi Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci’nin annesine telefonla bağlandı. “Şehidimiz de sevgili peygamberimizin inşallah komşusu olarak bir anneye böyle bir şeref nasip olmaz. Ama siz bu şerefi yakaladınız” diyen Erdoğan’a şehit annesi, “Ben sana emanet etmiştim” diye cevap verdi. Erdoğan da buna karşılık “Hiç merak etmeyin, emanetiniz emanetimizdir” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın şehidin annesini siyasete malzeme yapması muhalefetin tepkisini çekti.

Erdoğan Gara olayı hakkında ilk kez konuştu: Neşeli halleri tepki çekti

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder