17 Şubat 2021 Çarşamba

Halkbank’ın ‘mağdur’ davası ABD’den Türkiye’ye taşınıyor

ABD’de Halkbank’a karşı açılan bir davada mahkeme, tarafların yargılamayı Türkiye’de devam ettirme konusunda anlaşması şartıyla davayı düşürmeyi kabul etti. Davanın Türkiye’de devam etmesi talebi Halkbank’tan geldi.

BOLD – New York’ta Halkbank’la ilgili sadece ABD’nin İran yaptırımlarını delmek davası ilerlemiyor. Yaptırımların delinmesiyle bağlantılı ayrı bir dava da halen sürüyor.

Diğeri gibi New York Güney Bölgesi’nde görülen davada Halkbank, İran’la ilişkili gruplar tarafından düzenlenen terörist saldırıların mağduru olduğunu belirten kişilerin şikayetiyle karşı karşıya.

Terör mağdurları, Halkbank’ın yaptırımları delmek suretiyle İran devletine mali katkı sağladığını ve Tahran yönetiminin de bu mali yardımlarla rejime yakın terörist grupların faaliyetlerini ve terör eylemlerini finanse ettiğini belirtiyor.

New York Güney Bölgesi Yargıcı Denise Cote’nin baktığı dosyada 876 şikayetçi, kendilerinin veya yakınlarının “İran’la ilişkili gruplar tarafından düzenlenen terörist saldırıların mağduru” olduklarını belirttiyor.

TALEP HALKBANK’TAN GELDİ

Halkbank’ın davanın Türkiye’de devam etmesi talebi sonrası Yarıç Cote, tarafların yargılamayı Türkiye’de devam ettirme konusunda anlaşması şartıyla davayı düşürmeyi kabul etti.

Yargıç Cote, taraflara 2 Mart’a kadar davaya Türkiye’de devam etmek için bir anlaşmaya varma süresi tanıdı.

ABD’de Halkbank davasında İstinaf Mahkemesinden ilginç karar

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder