18 Şubat 2021 Perşembe

Enes Kanter Pelicans galibiyetini hücrede tutulan eski milletvekili İlhan İşbilen’e adadı

NBA’de Portland, deplasmanda Pelicans’ı Damian Lillard’ın yıldızlaştığı maçta mağlup etti. Enes Kanter 11 sayı, 4 ribaunt ile oynadı. Galibiyeti ise hücrede tutulan 74 yaşındaki eski Milletvekili İlhan İşbilen’e adadı.

MUHAMMET ALİ TOKSOY | BOLD NBA

Portland Trail Blazers, oldukça çekişmeli geçen Oklahoma maçının üstünden 24 saat geçmeden bu kez New Orleans Pelicans ile karşılaştı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle dünkü uçuşu iptal edilen Portland, maça az bir süre kalan New Orleans’a ulaştı ve dinlenme fırsatı bulamadan havaalanından karşılamanın oynanacağı salona hareket etti.

Maça hızlı başlayan Portland, Lillard ve Enes Kanter’in etkili oyunuyla ilk çeyreği 35-30 önde kapattı. Çeyreğin bitimine 2,5 dakika kala, Pelicans’ın pivotu Steven Adams Enes Kanter ile girdiği ribaunt mücadelesinde ayağı burkularak parkeyi terketti. İkili, Oklahoma’da oynarken çok yakın arkadaşlıkları ve bıyıkları nedeniyle “Stache Brothers” (bıyık kardeşler) olarak adlandırılıyordu.

LİLLARD ‘MVP’ GİBİ OYNAMAYA DEVAM EDİYOR

Maçın son dakikasına New Orleans Pelicans 124-123 önde girdi. Bitime 16.5 saniye kala Lillard sol köşeden Lanzo Ball’ı geçip turnikeyi bıraktı, bir de faul aldı. Serbest atışı da sayıya çeviren Lillard takımını 126-124 öne geçirdi. Pelicans kalan saniyelerde geri dönüş şansını önce Lanzo Ball, sonrasında Brandon Ingram ile değerlendiremedi. Portland’ın yıldızı Lillard maçı 43 sayı, 16 ribaud ile tamamlayarak NBA’de bu istatistiğe ulaşan 5.oyuncu oldu. Portland, üst üste 6. galibiyetini alırken, Enes Kanter 11 sayı, 4 ribaund, 1 asist ve etkili savunmasıyla takımının galibiyetine katkı yaptı.

KANTER GALİBİYETİ İLHAN İŞBİLEN’E ADADI

Enes Kanter, sosyal medya hesabından attığı tweetle New Orleans Pelicans galibiyetini, eski milletvekili İlhan İşbilen’e adadığı söyledi. 74 yaşındaki İşbilen’in beyninde pıhtı oluşması ve ciddi kalp rahatsızlıklarına rağmen tek olarak hücrede tutulmaya devam edildiğini yazdı. İlhan İşbilen’in suçsuz olmasına rağmen siyasi sebeplerle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını da Twitter’dan paylaştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder