17 Şubat 2021 Çarşamba

‘AKP’nin 13 şehit üzerinden Millet İttifakı’nı bölme oyunu bozuldu’

Hükumetin Gara olayı sonrası ortak bildiri çağrısı yaparak, Millet İttifakı ve destekçilerini bölmeye çalıştığını iddia eden gazeteci Barış Yarkadaş, CHP ve İyi Parti’nin bu tuzağı sezerek oyunu bozduğunu söyledi.

BOLD – Anketlere yansıyan sonuçlara göre AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, Millet İttifakı karşısında eriyor. Muhalefetin ‘seçim yakın’ açıklamalarına karşı Erdoğan ve Bahçeli ısrarla 2023’ü işaret ediyor.

AMACI MİLLET İTTİFAKINI BÖLMEK

Erken seçim yok dese de Erdoğan, yakın zamanda Milet İttifakı bloğunda yer alan Saadet Partisi’ne yaptığı ziyaretin seçim ittifakı için olduğunu söyledi. Muhalefet, Erdoğan’ın niyetinin Millet İttifakı’nı zayıflatarak erken seçime gitmek olduğunu iddia ediyor. Erken seçimin kaçınılmaz olduğunu söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da: “Herkes bekliyor. Neyi bekliyor? Herkes sandığı bekliyor” dedi.

MİLLLET İTTİFAKI GARA OYUNUNU BOZDU

Erdoğan’ın Millet İttifakı’nı bölme oyunlarından birini de Gara olayı üzerinden gerçekleştirmek istediğini ileri süren gazeteci Barış Yarkdaş CHP ve İyi Partinin bu tuzağa düşmediğini söyledi.

AKP’nin ortak bildiri teklifini yorumlayan Yarkadaş: “Terör örgütü PKK üzerinden HDP’ye yönelik cadı avı amacı güden ‘ortak bildiri’ önerisi kabul edilmedi. AKP ve MHP bu bildiriyle, HDP’yi şeytanlaştırmak ve Gara’daki başarısızlığın üstünü örtmek istiyordu. CHP ve İyi Parti oyunu bozdu” ifadelerini kullandı.

ISRAR BAŞARININ ANAHTARIDIR

İkidarın farklı bir amaç güttüğünü iddia eden Yarkadaş: “CHP ve İyi Parti, iktidar temsilcilerine ‘Terör örgütü kim ki muhatap alalım. Böyle bir bildiri Türkiye’yi terör örgütünü muhatap alma anlamına gelir. Bu da Türkiye’ye zarar verir’ dedi. Bildiri yasal ve meşru bir parti olan HDP’yi yalnızlaştırmak ve Millet İttifakı’nı parçalamak. İttifaka oy veren HDP seçmenini ittifaktan koparmayı amaçlıyordu. CHP ve İyi Parti hem iktidarın planını bozdu, hem de iktidarın Gara’daki sorumluluğunu teşhir ederek dik bir duruş ortaya koydu. Bu çizgide ısrar, başarının anahtarıdır” dedi.

Erdoğan, Saray sofrasına oturmayan sanatçılara acımadı

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder