19 Şubat 2021 Cuma

Bir yıldır işsiz olan 29 yaşındaki müzisyen hayatına son verdi

Pandemi yasakları sebebiyle eğlence mekânları kapalı olduğu için 1 yıldır işsiz olan 29 yaşındaki müzisyen Mehmet Mert El, yaşamını sonlandırdı.

BOLD– İzmir’de eğlence mekânlarında perküsyon çalarak geçimini sağlayan müzisyen Mehmet Mert El yaşamına son verdi. Kafe – Bar Çalışanları Dayanışması, genç müzisyenin bir yıldır işsiz olduğunu ve geçim sıkıntısı nedeniyle intihar ettiğini açıkladı.

SORUMLU DESTEK ÇAĞRISINI DUYMAYANLAR

Kafe – Bar Çalışanları Dayanışmasının sosyal medyada yaptığı açıklama şu şekilde:

İzmir’de bir müzisyen arkadaşımız geçinemediği için intihar etti. Perküsyon çalarak geçinen Mehmet Mert El, mekânlar kapalı olduğu için bir yıldır işsizdi. Aylardır mekânların açılması ve işsiz kalanlara destek verin çağrımızı duymayan yöneticiler, intiharların sorumlusudur.

İzmir Müzisyenler Derneği de Mehmet Mert El’in ardından sosyal medyada şu paylaşımı yaptı:

“Sevgili yol arkadaşımız, dostumuz, canımız, üyemiz, perküsyon çalarak geçimini sağlayan müzisyen Mehmet Mert El, bugün 17.30 sularında maalesef canına kıydı… Yaklaşık 1 yıldır işsiz olan arkadaşımız, bir süredir psikolojik olarak sıkıntı yaşadığı bir döneme girmişti. Yaşamını dönüştürmek, değiştirmek, daha iyi bir insan olmak için çaba harcayan, kendisiyle uğraşan, dayanışmacı ve paylaşımcı, özverili ve fedakâr, emekçi bir dostumuzdu. İzmir Müzisyenler Derneği’nin toplumsal dayanışma etkinliklerine gönüllü gelirdi, yoksul insanlar, mülteciler, çocuklar, depremzedeler için yürüttüğümüz yardımlaşma faaliyetlerinde eşya taşır, dağıtımlara yardım eder, gönlünden ve yüreğinden verirdi. Bizim için çok büyük bir kayıp. Çok üzgünüz.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder