17 Şubat 2021 Çarşamba

Erdoğan’ın ‘kopyala-yapıştır’ konuşması sosyal medyayı salladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın 4 yıl önce yaptığı konuşmanın birebir aynısını yaptı. Kopya konuşmalar sosyal medyada yan yana verildi. Ortaya ilginç bir görüntü çıkarken ‘kopya’ konuşma Twitter’da TT oldu.

BOLD – Sosyal medya Erdoğan’ı kopya konuşmasına kilitlendi. Bir sosyal medya hesabının fark edip paylaştığı konuşmalar hakkında sosyal medyada 10 binlerle paylaşım yapıldı.

KOPYALA YAPIŞTIR

Erdoğan dün “Bizim Yunus” Yılı Açılış töreninde konuştu. Gündeminde ‘Türkçenin kullanımı’ vardı. “Sosyal medya dili, gençlerimiz arasında yeterli bir yazı diline, iletişim diline dönüşüyor. Anlamsız kısaltmalar, aralara serpiştirilen yabancı kelimeler, bozuk cümleler, saçma ifadeler günden güne sıradan hale geliyor. Dilimizi kısırlaştıran, nesiller arasındaki iletişimi yok eden, Türkçe’den ziyade nevzuhur bir kuşdilini andıran bu çürümeye ‘dur demek’ mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

4 YILDA VİRGÜL BİLE DEĞİŞMEMİŞ

Ne var ki, bir sosyal medya kullanıcısı bu konuşmanın aynısının 2017 yılında dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından da yapıldığını fark etti. Ardından Yıldırım’ın  8. kez düzenlenen Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkçe Yaz Okulu’nun kapanışında yaptığı konuşma ile Erdoğan’ın konuşmasını yan yana koyup, iki görüntüyü aynı esnada başlattı.

“COPY – PASTE LİDER”

Ortaya ilginç bir görüntü çıkarken Twitter’da “copy – paste lider” başlığıyla paylaşıldı. Ardından “Binali” ve “Metin” ifadeleri TT listesine girdi ve konuyla ilgili on binlerce tweet atıldı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder