10 Temmuz 2021 Cumartesi

AKP hükumeti İsrail’le yakınlaşıyor: Tel Aviv’e kültür müşaviri atandı

AKP hükumeti, Tayyip Erdoğan’ın, “one minute” çıkışı yaptığı İsrail’le ilişkileri normalleştirmek için yeni bir adım attı. Hükumet, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’ne kültür müşaviri olarak Selim Öztürk’ü atadı.

BOLD – AKP iktidarı, İsrail’le perde arkasında gizli sürdürdüğü ilişkileri alenileştirmek için adım attı. Başlatılan normalleşme adımları kapsamında Tel Aviv Büyükelçiliği’ne kültür müşaviri atandı.

11 YIL SONRA İLK ATAMA

İsrail’le “normalleşme” görüşmelerinde bulunan Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’nde kültür müşavirliği görevine Selim Öztürk getirildi. Söz konusu makama on bir yıl aradan sonra bir isim atamış oldu. İsrail de şubat ayında Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarlığı’na Irit Lillian’ı atamıştı.

AÇIKLAMA YAPTI: GÖREVİME BAŞLADIM

Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Öztürk, kendisinin on bir yıl aradan sonra atanan ilk müşavir olduğunu söyledi. Öztürk, açıklamasında, “Uzun ve zor bir süreçten sonra Tel Aviv büyükelçiliğimizde kültür müşaviri olarak görevime başlamış bulunmaktayım. On bir yıl aradan sonra atanan ilk müşavir olmak benim için onur. Umarım iki ülke arası ilişkilerin iyileşmesine katkıda bulunabilirim” dedi.

ERDOĞAN: MÜNASEBETLERİ DAHA İYİ NOKTAYA TAŞIMAYI ARZU EDİYORUZ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz aylarda Türkiye ile İsrail arasındaki yeni “normalleşme” sürecine dair konuşmuştu. Erdoğan, konuya ilişkin olarak, İsrail ile istihbari noktada iletişimde bulunulduğunu belirtmiş ve gönüllerinin İsrail ile münasebetleri daha iyi bir noktaya taşımayı arzu ettiğini dile getirmişti.

İLİŞKİLER GERGİNKEN KUDÜS BAŞKENT OLARAK TANINDI

AKP iktidarının sunduğu ve TBMM’de kabul edilen bir anlaşma ile Türkiye İsrail arasında krize yol açan Mavi Marmara olayı kapatılırken Kudüs ise İsrail’in başkenti olarak tanındı. Mavi Marmara olayında İsrail ile varılan tazminat anlaşmasında AKP hükûmetinin imzaladığı belgede “Bu Anlaşma, Ankara ve Kudüs’te 28 Haziran 2016 tarihinde her biri eşit derecede geçerli Türkçe, İbranice ve İngilizce dillerinde ikişer nüsha halinde akdedilmiştir. Yorum farklılığı halinde İngilizce metin esas alınacaktır” maddesi yer aldı.

DIŞİŞLERİ SİTESİNDE BAŞKENT KUDÜS YAPILDI

Dışişleri Bakanlığı da sitesinde İsrail’le ilgili ülke tanıtımında daha önce Tel Aviv olarak yer alan başkent ibaresi Kudüs olarak düzenlendi. Bunun ortaya çıkmasının ardından gelen tepkiler sonrası İsrail’in başkenti olarak yer alan Kudüs ifadesi silindi. Bakanlığın sitesinde şu an İsrail’in başkenti kısmı boş olarak duruyor.

TİCARET REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR

Mavi Marmara davasından vazgeçen AKP hükumeti, İsrail’in Filistin’e yönelik her saldırısında aynı yolu izliyor. İsrail’i kınayan açıklamalar yapan AKP’liler, Filistinli mağdurların yanında olduklarını iddia ediyor. Ancak AKP hükumetine yakın isimler İsrail ile milyar dolarlık ticarete devam ediyor. Türkiye ile İsrail arasında ticaret hacmi 2002 yılına göre 3.5 kat artarak 6,2 milyar dolara ulaştı.

 

Kamunun tatil tesisleri satılıyor: Diyanet Bodrum’a 100 milyon liralık külliye yapıyor

AKP hükumeti İsrail’le yakınlaşıyor: Tel Aviv’e kültür müşaviri atandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder