10 Temmuz 2021 Cumartesi

Kamunun tatil tesisleri satılıyor: Diyanet Bodrum’a 100 milyon liralık külliye yapıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla kamu kurumlarının Ege ve Akdeniz sahillerindeki kamp ve tesisleri özelleştirme kapsamına alındı. Tasarruf adı altında Emniyet, Jandarma, SGK ve TCDD’nin tatil kampları satışa çıkarılırken, Diyanet için Bodrum’da Gökova Koyu’nda 100 milyon liralık külliye inşa ediliyor.

BOLD – Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararına göre 18 eğitim kampı ve sosyal tesisleri satış sürecine girdi. Özelleştirme kapsamına alınan kamp ve tesislerin çoğu Ege ve Akdeniz kıyılarında bulunuyor.

Türkiye’nin en gözde tatil beldeleri Marmaris, Kuşadası, Seferihisar, Manavgat, Didim, Gökçeada ile Beşiktaş Boğaz’da yer alan arazi ve tesisler idare eliyle satılabilecek, kiralanabilecek, işletme devri ya da kat arsa karşılığı inşaat yaptırılabilecek.

2025’E KADAR SATILACAK

Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Altyapı Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, TCDD, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi gibi kurumların arazileri satışa çıkarıldı. Satışlar 2025 yılına kadar tamamlanacak.

ARSALARA İNŞAAT YAPILACAK

Tesislerin özelleştirme süreciyle ilgili şu ifadelere yer verildi: “Varlıkların satış, kiralama, işletme hakkının verilmesi, mülkiyetin gayrı ayni hakların tesisi, gelir otaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar veya kat/arsa karşılığı inşaat yaptırma yöntemlerinden biri veya birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine karar verilmiştir”

YARGI KARARINA RAĞMEN DİYANET’E KÜLLİYE

Erdoğan imzasıyla her gün başka bir kurumun arazisi ve tesisleri satışa çıkarılırken, Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum’a külliye adı altında tatil tesisi yapıyor. Bodrum Ortakent Kargı Caddesi üzerinde ve bütün Gökova Koyu’nu gören 10 bin 300 metrekarelik araziye yapılan külliye tesisi için 100 milyon TL harcanacak. İlk olarak 2016’da gündeme gelmiş, Bodrumluların itirazı ve hukuki süreç nedeniyle hafriyat çalışmaları durdurulmuştu. Ancak hafriyat çalışmaları yeniden başladı.

15 Temmuz işkencelerinin şüphelisine ödül gibi atama

Kamunun tatil tesisleri satılıyor: Diyanet Bodrum’a 100 milyon liralık külliye yapıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder