6 Temmuz 2021 Salı

“Tosuncuk’un arkasında önemli bir AKP’li var” iddiası güçleniyor: Gizlilik kararı verildi

AKP’nin araştırılmasını istemediği ve arkasında önemli bir AKP’linin olduğu öne sürülen Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın davasında mahkeme, iddiaları doğrular nitelikte gizlilik kararı verdi. Artık dava ile ilgili haberler yapılamayacak. Sedat Peker de Tosuncuk’tan pay alanlar olduğunu öne sürmüştü.

BOLD – Brezilya’da teslim olduktan sonra İstanbul’a getirilen ve sorgusu devam eden Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın dosyasına gizlilik kararı verildi. Mehmet Aydın’ın arkasında önemli bir AKP’linin olduğu iddia ediliyordu.

DOSYAYA GİZLİLİK KARARI ALINDI

132 bin 222 kişiyi dolandırdığı öne sürülen Çiftlik Bank’ın Tosuncuk lakaplı kurucusu Mehmet Aydın’ın dosyasına gizlilik kararı verildi. İki gündür İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinde tutulan Aydın’ın sorgusuna dün gece saat 22.00’de başlandı. Aydın’ın yanında getirdiği yaklaşık 300 sayfa evrakın incelenmesi ve müfettiş raporları ile karşılaştırılması sonrası, 60 sayfadan oluşan soru hazırlandığı öğrenildi. Aydın’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğünde üç avukat eşliğinde sorgusu sürerken, yürütülen soruşturma kapsamında dosyaya gizlilik kararı alındığı öğrenildi.

GİZLİLİK KARARI “ARKASINDAKİ AKP’Lİ” İÇİN Mİ ALINDI?

Çiftlikbank soruşturma ile ilgili Ankara kulislerine Mehmet Aydın’ın arkasında önemli bir AKP’linin olduğu iddiaları ortaya atılmış, CHP’nin konunun araştırılması için verdiği önerge ise AKP’nin oylarıyla reddedilmişti. Araştırmayı veren CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çiftlik Bank vurgununun Meclis’te incelenmesine dair önergenin reddedilmesine kişisel Twitter hesabından tepki göstererek, “AKP tosuna sahip çıktı, verdiğim önergeyi ret etti. Ortak mısınız birader???” ifadelerini kullanmıştı.

PEKER’DEN “PAY ALDILAR” İDDİASI

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker de yayınlamaya başladığı videolarda ‘Tosuncuk’tan bahsedip, devletin bu kişiyi neden getirmediğini sormuştu. Peker açıklamasında “Kırk yaşından küçük kardeşlerim, Belarus’tan bu şahsı getirmeyen devletimizin içinde görevli olan bazı insanların bu paradan pay aldığı ortadadır. Bu şahsın yanına Belarus’a gidip onu ziyaret eden kişiler, aracı olan kişiler bellidir” ifadelerini kullanmıştı.

İntihar eden müzisyenler ve Erdoğan’ın sarayları

“Tosuncuk’un arkasında önemli bir AKP’li var” iddiası güçleniyor: Gizlilik kararı verildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder