8 Temmuz 2021 Perşembe

Ali Bayramoğlu’nun ardından teyit.org da doğruladı: Şampanyalı fotoğraf gerçek

Gazeteci Ali Bayramoğlu’nun ardından teyit.org da AKP’ye yakın sitelerin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’ın şampanyalı fotoğrafının fotomontaj olduğu iddialarını yalanladı. Daha önce de RedHack, Bağış’ın Kutlu Doğum Haftası’nda mini bar harcamalarını ortaya çıkarmıştı.

BOLD – AKP’ye yakın medyanın Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’ın montaj olduğunu öne sürdüğü 32 bin liralık şampanyalı fotoğrafı gerçek çıktı. Teyit.org AKP’ye yakın medya tarafından fotoğrafın manipüle edildiğini açıkladı.

FOTOĞRAF MONTAJ DEĞİL, GERÇEK

Geçen hafta eski AB ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış’ın özel uçaktaki şampanya masalı fotoğrafı gündeme bomba gibi düşmüştü. Fotoğraf kamuoyunda uzunca bir süre tartışıldıktan sonra AKP’ye yakınlığıyla bilinen Külliye TV, fotoğrafın dizayn edildiğini iddia etti. İnternette yayımlanan doğruluğu şüpheli içeriklerin doğruluğunu, açık kaynaklara dayandırarak analiz eden Teyit.org Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’ın şampanyalı fotoğrafının gerçek olduğunu Külliye TV’de orijinal olduğu iddiasıyla paylaşılan fotoğrafın manipüle edildiğini öne sürdü.

BAYRAMOĞLU DA DOĞRULAMIŞTI

Fotoğrafta yer alan diğer bir isim gazeteci Ali Bayramoğlu da söz konusu fotoğrafla ilgili “O fotoğraf 2011’de Egemen Bağış AB Başmüzakerecisi iken şimdi hatırlamadığım bir ülkeye yaptığı resmi yurtdışı ziyareti dönüşü devletin uçağında çekildi. Ben de gazeteci olarak o ziyareti izlemiştim. O tarihlerde Sezgin Baran Korkmaz muhtemelen henüz Kars’taydı. Şampanya da herhalde bakanın ikramıydı” ifadelerini kullandı.

KUTLU DOĞUM’DA MİNİ BARI KULLANMIŞ

Kızıl hacker grubu RedHack, 17-25 Aralık öncesi ele geçirdiği Egemen Bağış’ın mini bar harcamalarını açıklamıştı. Açıklanan belgelerde Egemen Bağış’ın aylık kazancından, Londra Hilton Oteli‘nde yaptığı harcamalara kadar birçok bilgi bulunuyor. Egemen Bağış’ın 12-16 Nisan tarihleri arasında (Kutlu Doğum Haftası’na denk geliyor) Londra’da bulunan Hilton Oteli’nde konakladığını belirtti. O hafta attığı birçok tweet’te Kuran’dan ayetler ve hadislerden örnek verdiğinin altını çizilen açıklamada alkolsüz en pahalı içeceğin 5 pound olduğu mini bardan 43 poundluk içkinin markasını merak ettiklerini sormuştu.

BAR KÜLTÜRÜNE YABANCI DEĞİL

Egemen Bağış’ın AKP’ye katılmadan önce yaşadığı Amerika Manhattan 38. caddede bir barda çalışılırken keşfedilip AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la tanıştırıldığı ortaya çıkmıştı. Cevdet Gümüşdere’nin işlettiği barın girişinde müşterilerin giriş biletlerini çek eden Bağış, barda önce garsonluğa sonra da şefliğe terfi eder. Çalıştığı barda düzenlediği güzellik yarışmalarına ait fotoğraflar internette yer alan Bağış, bir kabadayı tarafından keşfedilip AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la tanıştırılmasıyla da hayatı tümden değişir.

Erdoğan’dan Almanya’ya direk mesaj: Erk Acarer’e Berlin’deki evinde bıçaklı saldırı

Ali Bayramoğlu’nun ardından teyit.org da doğruladı: Şampanyalı fotoğraf gerçek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder