10 Temmuz 2021 Cumartesi

AKP OHAL hukuksuzluğuna devam edecek: Kamudan ihraç 3 yıl uzatılıyor

AKP, 15 Temmuz’un ardından ilan edilen Olağanüstü Hal yetkilerini 3 yıl daha uzatan teklifi Meclis’e sundu. Teklife göre kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı, rütbelerinin geri alınması gibi düzenlemelerin süresi 31 Temmuz’dan itibaren 3 yıl uzatılacak.

BOLD – AKP’li milletvekilleri, ekonomiye ilişkin düzenlemeler ile kamuda çalışanlara ilişkin birçok düzenlemeyi de içeren 18 Kanun ve 2 KHK’da değişiklik öngören yeni torba kanun teklifini TBMM’ye sundu.

Buna göre, terör suçlarında iki haftalık gözaltı uygulaması, TMSF’nin şirketlere kayyum olarak atanması ve kamu görevlilerinin “terörle mücadele” adı altında görevden alınması uygulaması üç yıl daha yürürlükte olacak.

Yeni teklif ile kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı, rütbelerinin geri alınması gibi düzenlemelerin süresi 31 Temmuz’dan itibaren 3 yıl uzatılabilecek.

Gözaltı sürelerinin bazı suçlarla ilgili olarak yeniden düzenlenmesini ve ek gözaltı sürelerinin getirilmesine ilişkin hükümlerin uygulanışının da 31 Temmuz’dan itibaren 3 yıl uzatılması teklif edildi.

OHAL kararnameleri ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyum atanması uygulaması da üç yıl boyunca devam edecek. Bu süre içerisinde TMSF bu yetkiyi kullanmaya devam edecek.

KORUCU ÜCRETİ ARTIRILACAK

Teklifte ayrıca, korucuların ücretinin asgari ücret altında kalmaması ve tütün ticareti yapanlara yönelik cezaların 1 yıl ertelenmesi de yer alıyor.

Eski il başkanı AKP teşkilatına silah dağıtımı konusunda Erdoğan’ı işaret etti

AKP OHAL hukuksuzluğuna devam edecek: Kamudan ihraç 3 yıl uzatılıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder