8 Temmuz 2021 Perşembe

Karanlık bir gece ve ona ışık tutan üç belgesel: 15 Temmuz

15 Temmuz gerçekleri birbirinden çarpıcı 3 belgeselle MC TV’de olacak. Orkoz, o gecenin saklanan belgelerini deşifre edecek. Allah’ın Bir Lütfu belgeselinde önemli isimler 15 Temmuz’un anlatıyor. 40 Yıllık Bir Hatırayı Silerek Geçtim Meriç’ten belgeselinde ise “Bir gecede her şeyini kaybedeceğini bilsen, yine de girer miydin o yola” sorusuna yanıt veriliyor.

BOLD – Erdoğan’ın yeni Türkiyesi’nin miladı olan 15 Temmuz’un üzerinden tam 5 yıl geçti. Bilinmeyenlerle dolu o karanlık geceye ilişkin 3 belgesel dikkat çeken belgesel hazırlandı.

ORKOZ

15 Temmuz gecesinin tanığı komutanlar ilk kez konuştu. 6 farklı ülkede yaşayan 8 gazeteci, 15 Temmuz’un zor sorularının ve saklanan belgelerinin peşine düştü. Cevaplar, gazeteci Bedrettin Uğur’un hazırladığı Orkoz belgeseliyle geliyor.

ALLAH’IN BİR LÜTFU

Yaptıkları karanlık planlarla, masum insanların kanları üzerine iktidarlarını kuracak kadar canileşenlerin yalan duvarları teker teker yıkılıyor. Norveçli Yapımcı ve Yönetmen Jorgen Lorentzen’in hazırladığı Allah’ın Bir Lütfu belgeselinde Prof. Hanri Barkey, Can Ataklı, Fethullah Gülen, Birgül Koçal, Nevşin Mengü, Doğu Perinçek, Ahmet Şık, Sedat ve Şevki’ye Tekin çifti, Merdan Yanardağ, gecenin şahidi asker ve komutanların özel röportajları yer alıyor.

40 YILLIK BİR HATIRAYI SİLEREK GEÇTİM MERİÇ’TEN

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Maestro Productions imzası taşıyan 40 Yıllık Bir Hatırayı Silerek Geçtim Meriç’ten belgeseli, “Bir gecede her şeyini kaybedeceğini bilsen, yine de girer miydin o yola” sorusuna cevap arıyor. Belgeselde 5 yıl sonra her şeyini kaybedenler söz alıyor. Ödenen bedeller, özlemler, kayıplar, Meriç’ten geriye kalanlar dile getiriliyor.

Belgeseller MC TV’den canlı yayınlanacak.

  • Allah’ın Bir Lütfu: 13 Temmuz 21:00
  • Orkoz: 14 Temmuz 21:00
  • Geçtim Meriçten: 15 Temmuz 21:00

Karanlık bir gece ve ona ışık tutan üç belgesel: 15 Temmuz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder