5 Temmuz 2021 Pazartesi

Erdoğan: Orhan İnandı MİT operasyonuyla Türkiye’ye getirildi

Erdoğan, Kırgısiztan’da 31 Mayıs’ta kaçırılan Orhan İnandı’nın MİT tarafından Türkiye’ye getirildiğini söyledi. Kırgız vatandaşı olan İnandı’nın kaçırılması ülkede geniş yankı uyandırırken, Bişkek Türk Büyükelçiliği önünde başlayan tepki eylemleri 1 aydır devam ediyordu.

BOLD – Saray’daki Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mayıs’ta Kızgızistan’ın başkenti Bişkek’te kaçırılan Sapat Eğitim Kurumlarının kurucusu Orhan İnandı’nın Türkiye’ye getirildiğini açıkladı.

İnandı’nın Gülen cemaatinin Orta Asya sorumlusu olduğunu iddia eden Erdoğan, “Orhan İnandı, MİT Operasyonuyla Türkiye’ye getirildi” dedi.

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Gülen Hareketi mensuplarına yönelik yurt dışında MİT eliyle faaliyetler yürütüldüğünü söyleyen Erdoğan, “Yurt içinde saklanan kripto ‘FETÖ’cüleri kamudan ve toplum bünyesinden temizledik. Tüm mahrem yapılanmalarını ve arşivlerini tek tek ortaya çıkardık. Yurt dışındaki faaliyetlerinin akamete uğratılması için yoğun faaliyet içerisindeyiz. Yurt dışındaki örgüt mensuplarına yönelik çalışmalar kapsamında pek çok ülkeden 100’ün üzerinde kişinin Türkiye’ye getirildiğini söyleyebiliriz” dedi.

Kırgız vatandaşı olan İnandı’nın kaçırılma olayı ülkede büyük yankı uyandırdı. Kırgız Meclisine de taşınan olay ile ilgili en üst düzey Kırgız makamlardan açıklamalar geldi. İnandı’nın yakınları ve sevenleri onun MİT tarafından kaçırıldığını ve Bişkek Büyükelçilik binasında tutulduğunu iddia ediyordu. İnandı’nın serbest bırakılması için elçilik binası önünde başlayan eylemler 1 aydır devam ediyordu.

EŞİ BUGÜN ADALET NÖBETİNE BAŞLAMIŞTI

Orhan İnandı’nın eşi Reyhan İnandı kaçırılan eşi için bugün adalet nöbeti başlattığını duyurmuştu. Eylem planını sosyal medyadan duyuran Reyhan İnandı: “Bugün itibariyle adalet nöbetime başlıyorum. Rabbim utandırmasın. Tüm kayıplarımız bulunsun. Zalimleri avanesi ile birlikte Allah’a havale ettim” dedi.

Halka küçük porsiyon tavsiye eden Erdoğan’ın 300 odalı yazlık sarayı

Erdoğan: Orhan İnandı MİT operasyonuyla Türkiye’ye getirildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder