5 Temmuz 2021 Pazartesi

İntihar eden müzisyenler ve Erdoğan’ın sarayları

Görselleri sosyal medyaya düşen Erdoğan’ın Marmaris’e yaptırdığı 400 odalı yazlık sarayı maliyeti ve yarattığı doğa tahribatı konuşulurken, ünlü kemanist İlyas Tetik’in maddi sıkıntılardan dolayı intihar haberi geldi. Son bir yıl içinde geçinememekten dolayı hayatına son veren 103 müzisyene Tetik’in de katılması, sanatçı dostlarının yanı sıra hemen herkesi hüzne boğdu.

BOLD – Sosyal medyanın gündeminde görselleri paylaşılan Erdoğan’ın Marmaris’e yaptırdığı yazlık saray ve intihar eden ünlü keman virtözü İlyas Tetik var.

Gelecek Partili Selçuk Özdağ’ın paylaştığı yazlık saray görselleri sosyal medyada tepki topladı. Yarattığı doğa tahribatı ve 640 milyon lira harcanarak inşa edilen projenin 350-400 odalı olduğu biliniyor. Erdoğan için Okluk Koyu’na yapılan yazlık sarayın maliyeti tartışma konusu.

HARAMDIR GÜNAHTIR!

Erdoğan’ın yaptırdığı sarayların israf olduğunu söyleyen ilahiyatçı İhsan Eliaçık, “Böyle bir sarayda oturmak dini açıdan haramdır, günahtır, üstelik böyle 16 tane daha var. Müslüman bir lider tıpkı peygamber gibi halkının oturduğu yerde oturur, yediğini yer, giydiğini giyer. Eyy alim geçinenler! Eyy dut yemiş bülbüller!” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde yaklaşık bir buçuk milyon metrekare sit alanı talan edilerek inşa ettirdiği 1150 odalı saray ile Bitlis Ahlat’ta yaptırdığı bir saray daha bulunuyor.

ÜNLÜ KEMANİST GEÇİM DERDİNDEN İNTİHAR ETTİ

Sosyal medyanın gündemindeki ikinci konu ise ünlü Keman virtüözü ve Besteci kemanisti İlyas Tetik’in intiharı. Tetik, yaşadığı geçim sıkıntılarından dolayı İstanbul Sarıyer’deki evinde intihar etti. Ailesinin ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri Tetik’in hayatını kaybettiğini belirledi.

Muazzez Ersoy, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Müslüm Gürses, Ahmet Kaya ve Ebru Gündeş gibi ünlü şarkıcıların albüm çalışmalarına destek veren Tetik’in vefatı müzik dünyasını derinden sarstı.

103 MÜZİSYEN İNTİHARI SEÇTİ

Pandemi tedbirleri Kapanmalar nedeniyle işsiz kalan binlerce müzisyen bin liralık devlet yardımıyla geçinmek zorunda kaldı. Son bir yılda, belediyelerin erzak desteğiyle açlığa ve yoksulluğa karşı mücadele veren müzisyenlerden 103’ü intiharı seçti. 1 Temmuz itibariyle pandemi tedbirlerini kaldıran hükumet müziğe ise yine kısıtlama getirmişti. Erdoğan bu durumu, “Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok” diyerek ilan etti.

Erdoğan’la yürüdüler insan içine çıkamıyorlar

İntihar eden müzisyenler ve Erdoğan’ın sarayları yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder