6 Temmuz 2021 Salı

Çökülen fabrika 19 milyon liraya satılacak: Şirketlerden ayak bastı parası istendi

Gülen Hareketi’ne yakın iş adamlarının mallarına el koyan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Resmi Gazete’den satışlara başladı. Sakarya’da bulunan Özlem Çelik Mobilya ve Büro Ekipmanları Fabrikası satışa çıkarıldı. 19 milyon liraya ilana verilen fabrikayı gezmek isteyenlerden de 1.000 TL ‘ayak bastı parası’ istendi.

BOLD ANALİZ – Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Gülen Hareketi’ne mensup iş adamlarının mallarına çökme süreçlerinde yeni aşamaya geçildi. TMSF, 2016 yılında önce kayyım atadığı sonra bünyesine aldığı Sakarya Arifiye’deki Nexoff markasıyla mobilya ve büro ekipmanları üreten Özlem Çelik Fabrikası’nı satışa koydu.

Sakarya Özlem Çelik Fabrika

TMSF’nin el koyduğu Gülen Hareketine yakın işadamlarının fabrikaları.

EL KONULAN HERŞEY SATILACAK

Resmi Gazete’nin Arttırma, Eksiltme İhale İlanları sayfasından yapılan duyuruda Özlem Çelik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü satılacak. Bu kapsamda Arifiye Hanlı’da bulunan 5 bin 614 metrekare alanlı fabrika ve arsası, fabrikada bulunan makineler, ekipmanlar, demirbaşlar ve taşıtlar ile markalar, faydalı model ve endüstriyel tasarımlarda elden çıkarılacak.

1.000 TL AYAK BASTI PARASI GERİ ÖDENMEYECEK

İhaleye katılacak şirketlerin  Özlem Çelik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Tesis Ziyareti yapabilmeleri için daha önce görülmeyen bir şart koyuldu. İhaleye teklif verecek firmalar TMSF’ye 1.000 TL ayak bastı parası yatıracak. Bu şart Resmi Gazete’de şu ifadelerle yer aldı:

“Katılımcılar, “Fon”un T.C. Ziraat Bankası AŞ Levent Şubesi nezdindeki IBAN: TR25 0001 0007 5306 2864 3862 34 no.lu TL hesabına 1.000 (Bin) TL’yi “11” açıklaması ile yatırarak dekont aslı ile imzaladıkları “Gizlilik Taahhütnamesi”ni “Satış Komisyonu”na elden teslim etmeleri ve “Şartname” satın almış olmaları şartıyla “Özlem Çelik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü” ile ilgili Tesis Ziyaretinden yararlanabilirler. Her ne sebeple olursa olsun tesis ziyareti için ödenmiş tutarlar iade edilmez.”

1 MİLYON 900 BİN TL TEMİNAT ŞARTI

Satış için TMSF’nin belirlediği muhammen bedel 19 milyon TL olarak belirlendi. İhaleye katılabilmek için Fon’un hesabına 1 milyon 900 bin TL nakit teminat yatırılması gerekiyor. İhaleyi kazanan şirket ihale bedeli ve yüzde 19 KDV’yi peşin olarak ödeyecek.

İHALE 3 AĞUSTOS’TA YAPILACAK

İhaleye katılacak firmalar 2 Ağustos 2021 tarihine kadar şartname bedelini yatırmak zorunda. Ayrıca gerekli belgeler ve teklif zarfını TMSF Satış Komisyonuna vermesi gerekiyor. İhale 03 Ağustos 2021 tarihinde, saat 14.30’da TMSF’nin Esentepe-İstanbul adresindeki Konferans Salonunda yapılacak.

AÇIK ARTTIRMA USULÜYLE

İhale kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak. Açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi oluşturulduktan sonra, açık artırma aşamasına geçilecek. En yüksek teklifin 19 milyon lira olarak belirlenen muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren firma arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilecek. Teklifler peşin bedel olarak Türk Lirası cinsinden verilecek.

FABRİKA SAHİPLERİ İHALEYE KATILAMAYACAK

İhaleye katılamayacaklar listesine de Gülen Hareketi’ne yakın iş adamları için not düşüldü. “Fetö/Pdy terör örgütü kapsamında bulunduğuna veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisaki veya irtibatı olan gerçek ve tüzel kişiler ile tüzel kişilerde ortaklığı bulunanlar ihale sürecine katılamazlar” denildi.

GÜLEN HAREKETİNE YAKIN İŞ ADAMLARINA BORÇLAR ÖDENMEYECEK

Yine fabrikanın piyasaya olan borçları ihale bedeli üzerinden ödenecek. Ancak Gülen Hareketine yakın işadamlarının alacakları verilmeyecek.

https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2021/07/20210706-3-6.pdf

Çökülen fabrika 19 milyon liraya satılacak: Şirketlerden ayak bastı parası istendi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder