7 Temmuz 2021 Çarşamba

‘Erdoğan dokunulmazlık istedi’ iddiasına kim ne dedi?

Can Ataklı’nın Erdoğan’ın kendisi ve yakınları için Meral Akşener’den, iktidar karşılığı dokunulmazlık istediği iddialarına AKP’den henüz bir açıklama gelmezken, İyi Partililerin yanıtı sert oldu.

BOLD – Korkusuz yazarı Can Ataklı, geçtiğimiz perşembe günü AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çok yakın bir ismin, iki saate yakın süren bir görüşme yaptığını iddia etti.

Ataklı, bu görüşmede Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye artık güvenmediğini ve İyi Parti’ye ‘parlamenter sisteme’ geçiş karşılığında “dokunulmazlık” teklifini sunduğunu öne sürdü.

Erdoğan’ın yetkilerinin bir bölümünü yeni bir oluşumla parlamentoya devretmeye hazır olduğunu söyleyen Ataklı: “Ama bunun karşılığında kendisi ve 300-400 kişilik ekibi için dokunulmazlık istediğini söylemiş. ‘Yani, ters bir şey oldu. Beni yargılamaya, arkadaşlarımı yargılamaya kalkmayacaksınız’ diyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın İyi Partiye iktidar vaat ettiğini söyleyen Ataklı: “İşin özlü aslında o. Bazı yetkilerimi devrederimden, şimdi ben anladığımı söyleyeyim; bir tür parlamenter rejime geçip Cumhurbaşkanlığına sembolik olarak devam etmek ama bir seçimi daha garantiye almak” dedi.

YAKINLARI YANINDAYDI ZATEN

Ataklı’nın paylaşımına Akşener’in basın danışmanı Murat İde’den yanıt gecikmedi. Alaycı bir üslup kullanan İde, “Abi, olur da, merak eden olursa; Genel Başkanımız sayın Meral Akşener 1 Temmuz Perşembe günü Kocaeli ve ilçelerindeki esnaflarımızla vatandaşlarımızla görüştü. O gün yapılan görüşmeler, bundan ibaret 🙂 Unutmadan; Çok yakınındakiler de, o gün yanındaydı zaten:)” dedi.

SEÇMENİN YÜZÜNÜ YERE DÜŞÜRMEYECEĞİZ

İyi Parti Sakarya Milletvekili ve Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır’ın Ataklı’nın iddiasına cevabıysa sert oldu: “Bu çirkin yalan ve iftiraların nedeni çorap gibi sökülen AKP teşkilatlarını ve artık canına tak eden ve asla bir daha AKP’ye oy vermeyecek seçmeni konsolide etmek… Bize inanan ve güvenen teşkilatlarımızın ve seçmenimizin yüzünü asla yere düşürmeyeceğiz. Bu böyle biline…”

Ataklı’nın iddiaları, AKP ve İyi partili sosyal medya kullanıcılarına inandırıcı gelmedi. Bazı İyi partililere göre ise, iddialar yükselişte olan İyi partiye Saray’dan kurulan bir tuzak.

Diyanet porsiyonları küçültmüyor: Tüyü bitmemiş yetim hakkını ‘çerez’ yaptılar

 

‘Erdoğan dokunulmazlık istedi’ iddiasına kim ne dedi? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder