8 Temmuz 2021 Perşembe

Tosuncuk mal varlıklarına güvenip teslim olmuş

Tosuncuk lakaplı Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın 200 milyon liralık mal varlığına güvenip teslim olduğu ortaya çıktı. Tutuklanıp cezaevine gönderilen Aydın, yargılama sonunda geçen yıl çıkarılan ceza indiriminden de yararlanacak.

BOLD – Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın “64 milyon liralık mağduriyet” tespitini öğrenince “200 milyon liralık mal varlığımla borçlarımı öderim” hesabı yapıp teslim olduğu ortaya çıktı. 64 milyon liralık mağduriyetin ise 3 bin 762 kişi için olduğu belirlendi. Henüz şikayetçi olmayan yüz binin üzerinde Çiftlik Bank mağduru bulunuyor.

“ÜYELERİN İSTEKLERİNE YETİŞEMEZ HALE GELDİM”

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunda verdiği ifade de Aydın, 2015 ağustos ayında yayına aldığı Çiftlik Bank oyun sitesinin kısa sürede yoğun ilgi görüp büyüdüğünü belirterek, “İşlerin iyi gitmesi üzerine kazandığım paralarla şirketler kurarak işi büyüttüm. Yurtdışında da şirketler kurdum. Üyelerin isteklerine yetişemez hale geldim ve eleman aramaya başladım. İlk olarak çocukluk arkadaşlarım geldi. Güvendiğim kişilere yetki verdim” dedi.

YATIRIMCI YOK, OYUNCU VAR

Çiftlik Bank’ta üyenin oyun oynayamadığı zaman gelir elde edemeyeceğini belirten Aydın, “Üyelere net bir kazanç vaadi bulunmamaktadır. Eğer sistem kapanırsa, sözleşmede üyenin ana parasının iadesinin yapılacağı hükmü yer almaktadır. Yatırımcı tabirini kabul etmiyorum. Para yatıran da yatırmayan da oyuncudur, ayrım yoktur. Üyelerin hissesi bulunmamaktadır. Sözleşmede, oyun sisteminin kapatılması durumunda ana paralarının ödenmesi için şirket ve çiftliklerin mal varlıklarının bunun garantisi olduğunu belirtmekteyiz” dedi.

MAĞDURİYET 64 MİLYON, MAL VARLIĞI 200 MİLYON LİRA

İfadesinde nakit parası kalmadığını öne süren Aydın, “Brezilya’da 50 bin euro ve cüzdanımdaki 3 bitcoin ile geçimimi sağlamaya çalıştım. Soruşturmayı takip ettim. Soruşturmada 64 milyon lira mağduriyet olduğunun tespit edildiğinin haber yapılması üzerine, Çiftlik Bank’ın mal varlıklarının 200 milyon lira civarında olmasından, mağduriyeti karşılayacağını düşünerek, teslim olmaya karar verdim” dedi. Aydın, tüm zararların giderilmesi için şirketlerine ait yaklaşık değeri 200 milyon lira olan tüm mal varlıklarının üyelerin zararlarının giderilmesi için kullanılmasını istediğini kaydetti.

TUTUKLANIP CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Emniyetteki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Aydın, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “Tacir veya şirket yöneticileriyle kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından tutuklanarak Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

ALDIĞI CEZANIN YARISI DÜŞECEK

İki yıldan fazla süredir firari olan Aydın, Türkiye’nin talebi üzerine Brezilya tarafından sınır dışı edildi. 3 Temmuz’da 22.10’da getirildiği İstanbul Havalimanı’nda, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla uçakta gözaltına alınan Aydın hakkında çeşitli suçlardan 75 bin 260 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Geçen yıl nisan ayında çıkarılan ve yeraltı dünyasının önemli isimlerinden Alaattin Çakıcı, Kürşat yılmaz gibi isimlerin de yararlandığı infaz düzenlemesinden Aydın da yararlanacak. Aydın yargılanıp mahkum olduğunda aldığı cezanın yarısı düşecek.

Mafya Türkiyesi: Yukarıdakiler mala çöküyor sokaktakiler dayak atıyor

Tosuncuk mal varlıklarına güvenip teslim olmuş yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder