9 Temmuz 2021 Cuma

Yandaşların alacakları için tahkimi işaret eden Erdoğan 15 Temmuz’u uluslararası yargıya taşıyamıyor

Yandaş müteahhitlerin alacakları ile ilgili “Söke söke sizden bu parayı tahkim yoluyla alırlar” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe yapmakla suçladığı Fethullah Gülen’in 5 yıldır yaptığı “Darbe iddialarını uluslararası komisyon araştırsın” çağrısına kulaklarını tıkıyor. 

BOLD ANALİZ – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul’u yapacak firmaların alacaklarının kalmayacağını, gelecek iktidarların bunu vermek zorunda olduğunu öne sürdü. Erdoğan bununla ilgili “Söke söke sizden bu parayı tahkim yoluyla alırlar” dedi. Kendisine yakın müteahhitlere tahkim yolunu gösteren Erdoğan, 15 Temmuz’un bağımsız bir komisyon tarafından araştırılması önerisini ise görmezden geliyor.

SÖKE SÖKE ALIRLAR

Geçen ay sonunda organize edilen Kanal İstanbul üzerinde yer alacak Sazlıdere Köprüsü’nün temel atma töreninde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin iktidara geldiklerinde Kanal İstanbul’un inşaatında yer alan firmalara ödeme yapmayacakları ile ilgili çıkışlarına cevap verdi. Erdoğan, “Şirketlere Kanal İstanbul için ödeme yapmayacağız’ diyen muhalefete, ‘söke söke bu parayı uluslararası tahkim yoluyla sizden alırlar” sözleriyle yanıt verdi.

“ULUSLARARASI KOMİSYON ARAŞTIRSIN” ÖNERİSİNE 5 YILDIR YANIT YOK

Erdoğan tarafından 15 Temmuz’u organize etmekle suçlanan Fethullah Gülen, kalkışmanın hemen akabinde “Suçlamalar iftira” dedi. 15 Temmuz’un arkasında kimlerin olduğunu soruşturmak üzere uluslararası bir komisyon kurulması çağrısında bulunan Gülen, “Böyle bir iddia varsa hakikaten uluslararası bir organizasyon bu meseleyi tahkike alsın. Hakikaten var mı yok mu ona göre karar versinler. Yalan bile olsa, sahte şahitlere para verilip iftira kağıtları imzalatılsa bile çıkacak sonuca ben razı olurum” demişti. Gülen’in bu çağrısı 5 yıldır yanıtsız kaldı.

ARAŞTIRILMASINI DA İSTEMİYOR

15 Temmuz’un tüm yönleriyle araştırılıp ortaya çıkarılması için yapılan çağrılar yine AKP tarafından geri çevrildi. 15 Temmuz sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan CHP, İyi Parti, HDP’nin verdikleri onlarca araştırma önergesi Cumhur İttifakı üyeleri AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. 15 Temmuz’un en etkili iki ismi dönemin Genelkurmay Başkanı olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Meclis’te dinlenmeleri talebi ise geri çevrildi.

Düşünce suçlularına tahliye yolu: Anayasa Mahkemesi infaz yasasında adaleti sağlayacak mı?

Yandaşların alacakları için tahkimi işaret eden Erdoğan 15 Temmuz’u uluslararası yargıya taşıyamıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder