5 Temmuz 2021 Pazartesi

Sezgin Baran Korkmaz’ın tutukluluğunun devamına karar verildi

Avusturya’da hakim karşısına çıkan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın tahliye talebi “kaçma, delilleri karartma ve suç işleme” ihtimalleri olduğu gerekçesiyle reddedildi. Mahkeme, Korkmaz’ın tutukluğunun devamına karar verdi.

BOLD – Avusturya mahkemesi,kara para aklamak suçundan yakalanan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

ABD’nin talebi üzerine kara para aklama suçlamasıyla 19 Haziran 2021’de Avusturya’da yakalanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz bugün Wels kentinde hakim karşısına çıktı.

Korkmaz’ın duruşmada tahliye talebinde bulunduğu ancak hakkındaki suçlamalara ilişkin herhangi bir savunma yapmadığı öğrenildi.

Duruşma 5 Ağustos’a ertelenirken, mahkemenin bu süre içinde Türkiye’den gelen dosyayı inceleyeceği ifade edildi.

İADE TALEBİNE ÜST MAHKEME KARAR VERECEK

Avusturya mahkemesine ABD’den yalnızca Korkmaz’la ilgili suçlamaların aktarıldığı iade talebinin geldiği, ancak dava dosyasının ise henüz gönderilmediği öğrenildi.

Korkmaz’ın iade talebi başka bir üst mahkemede daha sonra değerlendirilecek. Korkmaz’ın Amerika Birleşik Devletleri’ne ve Türkiye’ye iadesi isteniyor.

Uluslararası yargılama usulüne göre mahkeme ABD ve Türkiye’den gönderilecek dava dosyalarını inceledikten sonra Korkmaz’ın savunmasını dinleyecek ve buna göre tahliye kararı ya da iki ülkeden birine iade kararı verecek.

SEZGİN BARAN KORKMAZ İÇİN İSTENEN CEZALAR

Korkmaz ile ilgili ABD’de 2 ayrı dava bulunuyor. Bunlar birisinden Korkmaz için 225 yıl, diğerinden de 25 yıl olmak üzere her 2 davada Korkmaz için istenen en fazla ceza 250 yıl.

Türkiye’de Korkmaz için istenen toplam ceza ise 10 yıl.

Basın Özgürlüğü Düşmanları listesi açıklandı: Erdoğan itaat eden ve onu öven basından hoşlanıyor

Sezgin Baran Korkmaz’ın tutukluluğunun devamına karar verildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder