7 Temmuz 2021 Çarşamba

Çanlar AKP için çalıyor: Gaz, petrol, altın bulan AKP oy bulamıyor

Her ay birbirinden ilginç projeler açıklayıp, yeni petrol, doğalgaz ve altın yatakları bulduğunu açıklayan AKP Hükumeti’nin oyları ise her geçen gün azalıyor. Saray’a yakın şirketlerin anketinde bile AKP’nin aldığı oy oranı yüzde 34.

BOLD ANALİZ – Ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle oyları düşen AKP, son aylarda ortaya saçılan yolsuzluk, Sedat Peker’in ifşaları ile bu iniş hızlandı. Halka verilen uzaya çıkma, petrol, gaz, altın bulma gibi müjdeler oylardaki erimeyi durdurmazken, AKP’ye yakın şirketlerde bile oylar yüzde 30 bandında.

Z KUŞAĞININ TERCİHİ MİLLET İTTİFAKI

MetroPOLL Araştırma, 2018 milletvekili seçiminde yaşı tutmadığı için veya tutmasına rağmen sandığa gitmemiş olan 18-24 yaş grubunun, ittifaklara bakışını araştırdı. MetroPOLL Araştırma’nın yaptığı ankete göre 18-24 yaş aralığındaki gençlerin yüzde 44’ü Millet İttifakı’na, yüzde 36’sı ise Cumhur İttifakı’na kendini daha yakın hissediyor. “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusuna anketi katılanların yüzde 30,9 AKP, yüzde 19,6 CHP, yüzde 10,9 İyi Parti, yüzde 8.5 HDP ve yüzde 5,5’i de MHP olarak cevap verdi.

PEKER ERDOĞAN’IN OYUNU 43 PUAN DÜŞÜRDÜ

26 bölge, 27 il, 230 noktada 3 bin 848 panelistle yapılan Türkiye Siyaset Paneli Haziran 2021 Araştırması’na göre şubat ayında ölçtüğümüzde yüzde 43 olan “Erdoğan’a asla oy vermem” diyenlerin oranı bugün yüzde 50.4 çıkmış durumda. Erdoğan’a kesinlikle oy veririm diyenlerin oranının ise son bir ayda yüzde 4 azalma olması dikkat çekti. Bu durum Sedat Peker’in yaptığı ifşaatların etkili olduğu yorumlarına neden oldu. Halkın yüzde 53’ü ekonomik sorunların kaynağında Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemini görüyor.

YANDAŞ ŞİRKETİN ARAŞTIRMASINDA AKP’NİN OYU YÜZDE 34

AKP’ye yakınlığı ile bilinen MAK Araştırma şirketi “Bugün seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır” anketi düzenledi. 30’u büyükşehir 51 ilde ve bu illerin ilçelerinde 2 bin 850 kişi ile yapılan araştırma sonuçlarına göre AKP’nin oy oranının yüzde 34.3’e düşmesi dikkat çekti. CHP’nin oy oranı yüzde 23, İyi Parti yüzde 13.6, HDP yüzde 9.2, MHP ise yüzde 8.4 olarak ölçüldü.

CHP ARAYI KAPATIYOR

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi’nin seçim anketi sonuçlarına göre ise AKP ile CHP arasındaki oy oranı kapanmak üzere. Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi’nin araştırma sonuçlarına göre “bu pazar seçim olsa” AKP yüzde 29,3; CHP, yüzde 27; İyi Parti, yüzde 12,6; HDP yüzde 11,6; MHP yüzde 6,5 oy alıyor. Katılımcıların yüzde 58,3’ü, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemine ilişkin sorulan soruya “başarılı bulmuyorum” dedi. “Mevcut hükumetin ülkeyi yönetme performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 59,2’si başarısız cevabı verdi.

AKP: EN YAKIN PARTİ İLE ARAMIZDA YÜZDE 15 PUAN FARK VAR

Seçim anketlerinde AKP’nin oyu her geçen gün düşerken, AKP’den ise en yakın rakipleri ile aralarında yüzde 15 fark olduğu açıklaması geldi. AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova’nın anket sonuçları ile ilgili sorusuna, “AK Parti gönüllerden düşüyor mu, hayır. Oy bakımından soruyorsanız AK Parti’nin en yakın siyasi rakibiyle farkı en az 15 puandan daha fazladır ama bu yetmez” diye yanıt verdi.

Türkiye’de ‘Yargıya Darbe’nin raporu

Çanlar AKP için çalıyor: Gaz, petrol, altın bulan AKP oy bulamıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder