8 Temmuz 2021 Perşembe

Erdoğan ciddi ciddi gitmeyi mi düşünüyor?

Kılıçdaroğlu’nun sık sık AKP sonrası planlarını açıklaması Erdoğan’ı cevap vermeye zorluyor. Ana muhalefet liderinin Kanal İstanbul, Saray ve Cumhurbaşkanlığı uçaklarının gelecekteki akıbetleri konusunda yaptığı açıklamalara sinirlenen Erdoğan’ın seçim mağlubiyetini şimdiden kabul ettiği yorumları yapılıyor.

BOLD AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Çılgın Projesi’ Kanal İstanbul için kredi verecek uluslararası finans kuruluşlarına seslenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan sonrası iktidara geldiklerinde bu kredileri ödemeyeceğini açıkladı.

SÖKE SÖKE ALIRLAR

Bu açıklamaya Erdoğan partisini grup toplantısında cevap verdi. Erdoğan, “Deutsche Bank’a tehdit salladılar ‘ödemeyi kesinlikle yapmayız.’ Bunlar daha şimdiden ya devlet nedir, devlet yönetmek nedir, bunlardan haberleri bile yok. Uluslararası bir tahkim mekanizması var bundan da haberleri yok. Biz iktidar olduk, bizden önceki borçlanmaları ödemedik mi? Niye, devlet budur da onun için. Ama bunlar devlet değil zillet” diye konuştu.

Konuyu İstanbul’daki bir köprü temel atma töreninde de gündeme getiren Erdoğan, “Yatırımcıları tehdit ediyorlar. ‘Geldiğimizde bilesiniz ki ödeme yapmayacağız, elinizden alacağız’ diyorlar. Bankaları, projeye ilgi duyan ülkeleri tehdit ediyorlar. Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla alırlar” dedi.

OTOBÜSLE GEZERSİN

Kılıçdaroğlu bugün Erdoğan sonrası için planlarını anlatmaya deva etti. Kılıçdaroğlu fazlalık olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığına ait 13 uçağın satılacağını duyurdu.

Bu açıklama da Erdoğan’ın tepkisini çekti. AKP Genel Merkezinde düzenlenen AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, “Uçakları satınca devleti yönetmiş mi oluyorsun. Dünyayı dolaşacaksın. Neyle? Tarifeli uçaklarla mı? Otobüslerle beraber seyahat edersin. Ondan sonra da muasır medeniyetler seviyesine çıkarsın” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN SONRASI DÖNEM

Anketler, oyları eriyen AKP için tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor. Basında ise Erdoğan sonrası dönem artık yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Gazeteci Can Ataklı, Erdoğan’ın dokunulmazlık karşılığında yetkilerini devretmeye hazır olduğunu iddia etmişti. Erdoğan da muhalefetin sık sık dile getirdiği kendisi sonrası planlarına cevap yetiştirmeye çalışıyor.

Mafya Türkiyesi: Yukarıdakiler mala çöküyor sokaktakiler dayak atıyor

Erdoğan ciddi ciddi gitmeyi mi düşünüyor? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder