6 Temmuz 2021 Salı

Türkiye’nin konuştuğu hırsızlıkta ‘Yazlık Saray’ şüphesi

Erdoğanların ‘Yazlık Saray’ı için Salda kumları kullanıldı iddiasının ardından, Türkiye’nin saklı çölü Patara’nın Şubat ayında çalınan 2 bin kamyon kumu da tartışma konusu oldu.

BOLD – Tarım Orman-İş Başkanı Şükrü Durmuş, Şubat ayında Antalya’nın Kaş ilçesindeki Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi’nden 2 bin 168 kamyon kum çalınıp satıldığını duyurdu.

MEMUR GÖREVDEN ALINDI

Durmuş, görevli muhafaza memurlarından birinin, olayı yargı sürecine taşıyabilmek için kayıt almak isterken AKP Kaş İlçe Yöneticisi Osman Deniz Karataç tarafından engellendiğini ve kaymakam tarafından da görevinden alındığını belirtti.

Durmuş, kaymakamın tutanak tutmakta ısrarlı görevli memurun, “Değil bölge müdürü Sayın Cumhurbaşkanımız gelse ben bu zaptı tutacağım” sözünü Erdoğan’a hakaret saydığını söyledi.

Sosyal medya ise ilginç bir tartışma başladı. Gazeteci Mustafa Hoş’un ‘Yazlık Saray’ hakkındaki soruları yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

KUMLAR NEREDEN GELDİ

Hoş paylaşımında, “Erdoğan propaganda kitaplarında soba için sırtında evine kömür taşıyan biri olarak tanıtılıyordu. Şimdi 1150/300 odalı yazlık saraylarda yaşıyor. Fakirlik edebiyatından şatafatlı zenginliğe geçişe dair soru çok ama en azından şu kumsalın kumu nereden sorusu yanıtlansın” ifadelerini kullandı.

Hoş’un ifadelerin akıllara Şubat ayında kamyon kamyon çalınan Patara kumlarını getirdi.

AKLIMDA DELİ SORULAR

Hoş’un takipçilerinden Ahmet Okyar adlı sosyal medya kullanıcısının konuyla ilgili yorumu şöyle “Patara plajının kumu olabilir geçen 2 bin kamyon kum çalmışlardı. Hatta memur işlem yapınca memur hakkında Cumhurbaşkanına hakaret soruşturması açılmıştı. Aklımda deli sorular…”

Bir başka sosyal medya kullanıcısı da “Şu sahildeki kumlara takıldım kaldım. Önceden bir avuç kum olmayan yerde şimdi binlerce kamyon kumdam plaj yapılmış! Küçük bir analizle o kumun nereden geldiği bulunabilir! Acaba diyorum Patara plajından çalınan kumlarla bir bağı olabilir mi!?” dedi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise kumların Emine Erdoğan’ın büyük ilgi gösterdiği Salda Gölü çevresinden getirilmiş olabileceğini öne sürdü.

PATARA KUM TEPELERİ

Antalya’nın Kaş ilçesi Patara Antik Kenti ve Patara Plajı arasındaki 12 kilometrelik kum tepeleri yerli ve yabancı turistlerin ilçede en çok ziyaret ettikleri yerlerin başında geliyor.

Kaş ilçesindeki, Likya Birliği’nin başkenti olan ve tarihi binlerce yıl önceye dayanan Patara Antik Kenti’nin yanındaki kum tepeleri Türkiye’nin saklı çölü olarak biliniyor.

Ünlü deprem profesörünün ‘uçan araba’ isyanı

 

Türkiye’nin konuştuğu hırsızlıkta ‘Yazlık Saray’ şüphesi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder