6 Temmuz 2021 Salı

Salda’nın kumuyla saray keyfi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin kullanacağı Yazlık Saray ile ilgili çarpıcı bir soru ortaya atıldı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen “Cumhurbaşkanlığının Muğla Marmaris Okluk Koyundaki yazlık saray inşaatında Salda Gölü kumları mı kullanılmıştır” diye sordu.

BOLD – NASA’nın ‘Ayakkabıyla bile girilmemeli’ önerisini çiğneyen Emine Erdoğan ayakkabıyla Salda Gölü kumlarında gezmiş fotoğraf çektirmişti. Salda Gölü’nün kumlarını çok beğenen Emine Erdoğan, dünya mirası üzerine yapılacak Millet Bahçesi’ne onay vermişti. Millet Bahçesi yapılırken Salda Gölü’nün plajından kamyonlarla kum taşınmıştı. Gölün çevresine beton dökülmüştü.

Yazlık Saray

Marmaris Okluk’taki Yazlık Saray’a kum taşınmadan önceki hali.

SALDA’NIN KUMLARI KULLANILDI İDDİASI

Salda Gölü’nün doğal güzelliğini bozan AKP Hükumetine kritik sorular yöneltildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması için Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayının dolgu alanının özel kum ve çakılla doldurulup plaj haline getirildiğini söyledi. Antmen, “Deniz kenarına doldurulan kumların ise Dünya’da örneği olmayan ve Amerikan Uzay Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından eşi ve benzerinin olmadığı ve ayak dahi basılmaması gerektiği yönünde bilimsel açıklamaların yapıldığı Salda Gölü kumları olduğuna yönelik iddialar ortaya atılmaktadır.” dedi.

Yazlık Saray

Marmaris Okluk’taki Yazlık Saray’a plaj kumu taşındıktan sonraki hali.

SALDA’DAN NE KADAR KUM TAŞIDINIZ?

Antmen önergesinde “Cumhurbaşkanlığının Muğla Marmaris Okluk Koyundaki yazlık saray inşaatında Salda Gölü kumları mı kullanılmıştır? Bu iddia doğru ise Salda Gölü’nden ne kadarlık kum bu bölgeye getirilmiştir? Dünya’da eşi benzeri olmayan ve ayak dahi basılmaması gereken göl kumu hangi akıl ve vicdanla saray inşaatında kullanılmıştır?” diye sordu.

640 MİLYON LİRA HARCANDI

Önergesinde Muğla Marmaris Okluk Koyundaki Erdoğan ailesinin 300 odalı yazlık sarayının inşaatına Nisan 2017’de başlandığını belirten Antmen, saray için Cumhurbaşkanlığı bütçesinden şu ana kadar 640 milyon lira harcandığını ifade etti.

Salda’nın kumuyla saray keyfi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder