5 Temmuz 2021 Pazartesi

Erdoğan akaryakıt zammının yolunu mu yapıyor?

Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Erdoğan, akaryakıttan alınan vergilerin düşük olduğunu iddia etmesi elektrik ve doğalgazın ardından yeni zam beklentileri oluşturdu. Erdoğan’ın akaryakıt zammının yolunu yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu siyasi rakibine “Düş bu milletin yakasından, düş!” diye seslendi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası gerçekleştirdiği basın açıklamasında Türkiye’nin Avrupa’daki en ucuz motorin ve benzini kullandığını iddia etti. Erdoğan ayrıca, Avrupa’da bu kalemlerden en az vergi alan ülkenin de Türkiye olduğunu ileri sürdü. Erdoğan, konuşmasının devamında, “Önceden yurtdışından gelenler, depolarını doldurup geliyorlardı. Şimdi tam tersi. Buradan giderken depolarını fulleyip öyle sınır dışına çıkıyorlar” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın sözlerine ekonomistlerden itiraz geldi. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Başka ülkedekiler gelip sizin ülkeden depo dolduruyorlarsa: Bu sizin iyi durumda olmanızı göstermez, tam aksine sizin alım gücünüzün düştüğünü, paranızın feci şekilde değer kaybettiğini gösterir. Ayrıca teşvik verdiğiniz petrolün dışarı gitmesi de felaket yanlış politikadır” diyerek Erdoğan’ın sözlerini eleştirdi.

ZAMLARA AKP’LİLERDEN TEPKİ

AKP, elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 15 ve yüzde 12’lik zammın ardından toplumun hemen her kesiminden tepki topladı. AKP yanlısı yayın takip eden Misvak dergisi de zamları protesto eden karikatür yayınladı. AKP’li sosyal medya hesapları da zamların geri çekilmesi için çağrıda bulundu.

SARAY’A ODA EKLERSİN

Erdoğan’ın bugünkü konuşması yeni zamların habercisi olarak yorumlandı. Sosyal medyadan Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası sözlerini yorumlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Mazotta 2 Lira, benzinde 2,5 Lira ÖTV almamız gerekirken; mazotta 71 kuruş, benzinde 83 kuruş ÖTV alıyoruz” demiş. Halk olarak ayıp etmişiz, özür dileriz! Bütün ÖTV’ler senin olsun Erdoğan, saraylarına oda eklersin.

DÜŞ MİLLETİN YAKASINDA

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Elektriğe, gaza zam yaptın, yetmedi; şimdi de akaryakıta yapacağın zammın yolunu yapıyorsun. Düş bu milletin yakasından, düş!”

Erdoğan: Orhan İnandı MİT operasyonuyla Türkiye’ye getirildi

Erdoğan akaryakıt zammının yolunu mu yapıyor? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder