6 Temmuz 2021 Salı

Gergerlioğlu tahliye oldu: Çıkmam saldırıların biteceğinin işaretidir

Milletvekilliği düşürüldükten sonra eylem yaptığı TBMM’de olaylı şekilde gözaltına alınan ve ardından kesinleşmiş cezası yüzünden tutuklanan Ömer Faruk Gergerlioğlu, AYM’nin ‘hak ihlali’ kararının yerel mahkemeye ulaşması sonrası tahliye edildi. Tahliyesi sonrası açıklama yapan Gergerlioğlu, tahliyesinin iyi günlerin habercisi olduğunu söyledi.

BOLD – Milletvekilliği düşürüldükten sonra Anayasa Mahkemesine (AYM) yaptığı bireysel başvuru kısa süre önce sonuçlanan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun hak ihlaline uğradı tespit edildi. AYM, Gergerlioğlu’nun ‘seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı’ ile ‘kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı’nın ihlal edildiğine karar verdi.

Gerekçeli kararın gönderildiği Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi de Gergerlioğlu’nun tahliyesine karar verdi. Kararın ardından, Gergerlioğlu, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi’nden çıkarak tahliye oldu.

Gergerlioğlu’nun partisi HDP’den yapılan açıklamada “Adalet mücadelemiz sonuç verdi. AYM kararı sonrası Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında tahliye kararı verildi. Milletvekillerimiz, yöneticilerimiz ve partililerimizle Sincan’a vekilimizi karşılamaya gidiyoruz” denildi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Oğlu Salih Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Artık özgür” diyerek babası ile bir fotoğrafını paylaştı. Salih Gergerlioğlu, daha sonra yaptığı paylaşımda ise babasının cezaevi önünde açıklama yapılmasına izin verilmediğini ve HDP Genel Merkezi’ne geçtiklerini duyurdu. Ömer Faruk Gergerlioğlu ise Twitter hesabından “Nerede kalmıştık? :)” paylaşımı yaptı. Beraberindekilerle HDP Genel Merkezine geçen Gergerlioğlu, burada bir açıklama yaptı.

DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ

Tahliye olmasını halkın zaferi olarak değerlendirerek Gergerlioğlu, “Ben buradan Anayasa Mahkemesi’ne teşekkür ediyorum. Hızlı bir süreç işletti. Sonunda da 1 Temmuz’da karar verdi. Anayasa Mahkemesi’nin kararı çok net bir karardır. Oy birliği ile alınmıştır. Yargı süreçlerinin utanması lazım. Haklı olduğumu biliyordum, şimdi daha da netleşti. Cezaevinde gençleştim, sakal bıraktım, ruhen yenilendim. Bizi belki tuş etmek istiyorlardı. Biz hiç geri adım atmadık. Ben arabada polislere, hukuki süreçleri işleteceğim dediğimde ‘bizi tehdit mi ediyorsun’ dediler. ‘Evet hukukla’ tehdit ediyorum dedim. Bizi boş yere 6 gün daha yatırdılar. 1 Temmuz itibari ile Anayasa Mahkemesi’nin net bir karar vermesine rağmen 6 gün daha bizi mağdur ettiler. Bilsinler ki biz çıktık. Bizim çıkmamız diğer arkadaşlarımızın çıkmasının habercisidir. Bizim çıkmamız, partimize yönelik saldırıların biteceğinin işaretidir. Benim içim, yüzüm gülüyor. Halkın da yüzü gülsün. Direne direne kazanacağız” dedi.

3 AYDIR CEZAEVİNDEYDİ

Sosyal medyadan barış çağrısı yaptığı için ‘terör örgütü propagandası yapmakla’ suçlanarak 2 yıl 6 hapis cezası alan ve Yargıtay’ın kararı onamasının ardından milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu yaklaşık üç aydır Sincan F tipi cezaevinde bulunuyordu.

Adli Tıp Uzmanı Fincancı, Orhan İnandı’nın fotoğraflarından gördüğü işkenceleri anlattı

Gergerlioğlu tahliye oldu: Çıkmam saldırıların biteceğinin işaretidir yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder