8 Temmuz 2021 Perşembe

Erdoğan çöküşe çözümü Diyarbakır’da arayacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yarın Diyarbakır’a gidiyor. Erdoğan’ın bu ziyareti yeni ortak arayışı olarak yorumlanıyor. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan’ın yakında başka müjdeler de vereceğini açıkladı.

BOLD ANALİZ – AKP, yollarını ayırma noktasına geldiği iktidar ortağı MHP’nin yerine başka bir parti arayışını sürdürüyor. Saadet Partisi ile süren yakın temasın yanı sıra HDP ile ikinci bir çözüm süreci yapılabileceği dillendiriliyor. Tutuklu bazı HDP’lilerin salıverilmesi buna delil olarak sunulurken, Erdoğan’ın Diyarbakır’da vereceği vaatlerle bu süreci başlatması bekleniyor.

“YAKINDA BAŞKA MÜJDELER VERECEK”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yarın Diyarbakır’ı ziyaret ederek açılış törenlerine katılacak. 2.5 yıllık aranın ardından Diyarbakır’da halkla bir araya gelecek olan Erdoğan, cuma namazını Diyarbakırlı vatandaşlarla birlikte kılacak. HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemlerini sürdüren Diyarbakır Annelerini ziyaret edecek olan Erdoğan toplu açılış töreninde halka hitap edecek. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Diyarbakır ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada kapsamlı bir ziyaret olacağını belirterek, Erdoğan’ın yakında “başka müjdeler” de vereceğini söyledi.

ÇÖZÜM SÜRECİ DİYARBAKIR ZİYARETİ İLE BAŞLAMIŞTI

2013 yılının Kasım ayında dönemin başbakanı Erdoğan, Diyarbakır’a iki günlük ziyaret gerçekleştirmiş ve ardından da çözüm süreci başlamıştı. Ziyarette Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani, HDP’li yöneticilerle bir araya gelen Erdoğan, ilk kez “Kürdistan” sözcüğünü kullanmıştı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Ezelden kardeşiz, ebede kadar kardeşiz. Biz sadece yol arkadaşı değil, kader arkadaşıyız. Biz pazara kadar değil mezara kadar, mahşere kadar biriz, beraberiz” diyen Erdoğan, AKP’nin oylarının düştüğü 7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından çözüm sürecinin sonlandırmış, Başta Diyarbakır Sur olmak üzere Kürtlerin yaşadığı birçok yerleşim merkezini ağır silahlarla yerle bir etmişti.

Ali Bayramoğlu’nun ardından teyit.org da doğruladı: Şampanyalı fotoğraf gerçek

Erdoğan çöküşe çözümü Diyarbakır’da arayacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder