8 Temmuz 2021 Perşembe

Çocuk istismarcısı şeyhin beklediği 4. yargı paketi AKP ve MHP oylarıyla geçti

İstismar suçlarında şüphelilerin tutuklanmasını zorlaştıran düzenlemeler içeren 4. yargı paketi TBMM Genel Kuruldan geçti. Çocuk İstismarı suçundan tutuklu yargılanan Uşşaki tarikatı şeyhi Eyüp Fatih Şağban karar duruşmasında 4. yargı paketine atıfta bulunarak tahliyesini istemişti.

BOLD – Kamuoyunda 4. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifin birini bölümü, TBMM Genel Kurulunda AKP ve MHP oylarıyla kabul edilerek yasalaştı.

HUKUKÇULAR TEPKİLİ

Birinci bölümde cinsel istismar, taciz, kasten öldürme ve işkence gibi katalog suçlarda tutuklama için ‘somut delil şartı aranması’ hükmünün de, çocuğun cinsel istismarı ve kadına cinsel saldırı suçlarının ayrı tutulmadan kabul edilmesi hukukçular ile kadın örgütlerinin tepkisini çekmişti. Mevcut durumda delil toplamada ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken hukukçular, düzenlemenin cinsel istismarın önünü daha da açacağından endişe ediyor.

ŞAĞBAN DA TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Öte yandan, Sakarya’daki dergahta 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılan Fatih Nurullah takma adlı tarikat şeyhi Eyüp Fatih Şağban’ın karar duruşmasında henüz çıkmamış 4. yargı paketini ileri sürerek tahliyesini istemişti. Şağban savunmasında, “Az bir ceza dahi verseniz benim idam fermanım olacağını belirtmek istiyorum. Meclis’te bulunan yasa teklifinde artık somut delillere dayanmak suretiyle tutuklama mümkün olacaktır. Bu nedenle de ben tahliyemi talep ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Sedat Peker’in ’15 Temmuz’a hazırlık’ iddialarını duymadılar

 

Çocuk istismarcısı şeyhin beklediği 4. yargı paketi AKP ve MHP oylarıyla geçti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder