27 Ağustos 2021 Cuma

ABD Başkanı Biden’dan Kabil açıklaması: Bedelini ödeteceğiz

Kabil Havalimanı’nın dışında düzenlenen ve IŞİD’in üstlendiği üç bombalı saldırıda 13 ABD askeri ile birlikte toplam 85 kişi yaşamını yitirdi. Saldırı ile ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, “Bu saldırıyı düzenleyenler ve Amerika’ya zarar vermek isteyen herkes şunu bilsin: Affetmeyeceğiz, unutmayacağız. Hepinizi bulup bunun hesabını ödeteceğiz” dedi.

BOLD – Taliban’ın Kabil’e ele geçirmesi sonrası binlerce insanın tahliye için beklediği Kabil Havalimanı’na düzenlenen ve IŞİD’in üstlendiği bombalı saldırılarda 13 ABD askeri ile birlikte toplam 85 kişi hayatını kaybetti, 143 kişi ise yaralandı. Saldırıya ABD’den sert tepki geldi. Başkan Joe Biden, “Affetmeyeceğiz, unutmayacağız. Hepinizi bulup hesabını ödeteceğiz” dedi.

EN FAZLA ABD ASKERİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ KARA SALDIRISI

ABD askerlerini Afganistan’dan çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda tahliye operasyonlarının yapıldığı Kabil Havalimanı’nda IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırılarda 72 sivil ile birlikte 13 ABD askeri hayatını kaybetti. Bu ABD’nin Afganistan’da bulunduğu süre en fazla Amerikan askerinin hayatını kaybettiği kara saldırısı oldu.

AFFETMEYECEĞİZ, BULUP HESAP ÖDETECEĞİZ

Saldırı sonrası düzenlediği basın toplantısında tüm yaşananların sorumluluğunu kabul ettiğini belirten ABD Başkanı Biden, tahliye operasyonlarında çalışırken saldırıda hayatını kaybeden askerlerin diğer insanların hayatlarını kurtarmaya çalışan çok tehlikeli bir görevi sürdürdüklerini söyledi. Tahliye operasyonlarının saldırılara rağmen sürdürüleceğini ifade eden Biden, “Bu saldırıyı düzenleyenler ve Amerika’ya zarar vermek isteyen herkes şunu bilsin: Affetmeyeceğiz, unutmayacağız. Hepinizi bulup bunun hesabını ödeteceğiz” dedi.

DÜNYA LİDERLERİ SALDIRIYI KINADI

Kabil Havalimanı’na yönelik yapılan bombalı saldırılarla ilgili dünya liderlerinden de açıklamalar geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bir açıklama yayımlayarak saldırıları kınadı ve tahliye operasyonlarını yapanları kahraman olarak ilan etti. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de saldırıyı kınarken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “korkunç terörist saldırı” olarak tanımladığı saldırının ardından mümkün olduğunca fazla kişinin tahliye edilmesinin ilk öncelik olduğunu kaydetti. İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab de korkak teröristlerin kendilerini durduramayacağını ifade etti.

Sağlık Bakanı’na göre yüksek riskli il kalmadı: 65 ülkeye göre ise Türkiye kıpkırmızı

ABD Başkanı Biden’dan Kabil açıklaması: Bedelini ödeteceğiz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder