27 Ağustos 2021 Cuma

“Gizli el” ucuz dolar topluyor

Ekonomi Yazarı Turhan Bozkurt, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda beklenen “faiz mesajını vermediğine dikkat çekerek, gizli bir elin dolar topladığına dikkat çekti. İşte Bozkurt’un piyasalarla ilgili yorumları…

BOLD – Ekonomi Yazarı Turhan Bozkurt, piyasalarla ilgili dikkat çeker yorumlarda bulundu. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda beklenen “faiz mesajını vermediğini belirten Bozkurt, borsalarda satış baskısını daha da artıracak ve altın için yükseliş anlamına gelecek mesajlar veren Powell’ın, “Tahvil alımlarını azaltmaya bu yıl başlamak uygun olabilir. Tahvil alımlarında azaltım doğrudan faiz artırım zamanlaması sinyali değil” dediğine dikkat çekti.

EURO DAR BİR BANDA SIKIŞTIRILDI

Fed’in duruşunda dün ile bugün arasında teknik olarak keskin bir dönüş olmadığını belirten Bozkurt, “Piyasalar için ana parametre “faiz artışı” işareti olacaktı. O da henüz verilmedi. Powell’ın ayağını gazdan çekmesi Dolar Endeksi’ni 91’e doğru çekse de kalıcı bir düşüş olmaz. Euro/dolar 1,19’a hamle yapsa da dar bantta sıkışır. Dolar/TL’de hızlı iniş için son açıklamalar yeterli değil. Belirsizlik ve yüksek enflasyon döneminde altın parlayacak. Euro da 10 TL eşiği geçmemesi için dar bir bantta sıkıştırıldı. Altının ons (31,10 gram) fiyatı 1.811 eşiğini de geçti. 24 ayar altının gramı 491 TL’ye yükseldi. Gümüş de yükselişte” dedi.

 

 

 

Eski emniyetçi Ömer Köse’nin eşi tutuklanmadan “tutuklandı” haberi yapıldı

“Gizli el” ucuz dolar topluyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder