26 Ağustos 2021 Perşembe

Peker’in Erdoğan’la ‘helalleşmesine’ Mehmet Cengiz mi engel oldu?

ABD Başkanı Biden’le görüşmesinden sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la helalleşeceğini açıklayan Sedat Peker, aradan geçen 2.5 aya karşın Erdoğan’la helalleşme videosunu yayınlamadı. Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Peker’in videosuna akrabası AKP’nin bir numaralı müteahhidi Mehmet Cengiz’in engel olduğunu öne sürdü. 

BOLD –  Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la ilgili helalleşme videosuna AKP hükumetinin yandaş müteahhidi ve akrabası Mehmet Cengiz’in engel olduğu iddia edildi.

Sedat Peker, 6 Haziran Pazar günü yayınlayacağı videoda “Tayyip abi ile helalleşeceğiz” demiş, ancak “helalleşme olacak” dediği videoyu AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile 14 Haziran’da yaptığı görüşmesinden sonra yayınlayacağını açıklamıştı.

BEKLENEN HELALLEŞME GERÇEKLEŞMEDİ

Bu konu ile ilgili Twitter’dan paylaşım yapan Peker, “Bazı maaşı namusu kadar olan gazeteciler, benim bu pazar Tayyip abiyle helalleşmek için çekeceğim videoyu 14 Haziran’da Sayın Joe Biden ile yapacağı görüşmede Tayyip abinin elini zayıflatmak için çekeceğimin propagandasını yapmaktalar. Yani bana ajan diyorlar Tayyip abiyle helalleşme videosunu 14 Haziran sonrasına bırakıyorum ama söz namus çekeceğim. Bu pazar para alan milletvekilini, pambıköreni ve süslü sülümanı kibrit kutusuna sokacağım. Kırk yaşından genç kardeşlerim bu hafta çok eğleneceğiz hem de çok” dedi. Ama aradan geçen 2.5 aylık süreçte ne video ne de yazılı olarak bir helalleşme gerçekleşmedi.

AKRABASI MEHMET CENGİZ Mİ ENGEL OLDU?

Peker’in Erdoğan ile helalleşmesine 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen ve millete yaptığı küfürle hatırlanan saraya yakın işadamı Mehmet Cengiz’in aracı olup engel olduğu öne sürüldü. Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Sedat Peker ile Mehmet Cengiz ile akraba olduklarını, her ikisinin de Rize’nin Kalkandere ilçesindeki Yamakoğlu sülalesinden olduğunu belirtti. Pehlivan, “Sedat Peker ve Mehmet Cengiz akraba çıktı. Bir değil, iki değil, üç değil… Farklı farklı kaynaklardan hep aynı iddiayı duydum. Diyorlardı ki: “Mehmet Cengiz, hükumet ile Sedat Peker arasında arabulucu olarak görev yapıyor. Hatta ve hatta Cengiz, videoları sonrası Peker ile görüşmeye Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti!” dedi.

CENGİZ’İN YAKINLARI RİCACI OLDU

İddiaları Mehmet Cengiz’e sorduğunu belirten Pehlivan, Cengiz’den “Sedat Peker ile uzun yıllardır herhangi bir görüşmem olmadığı gibi yayımladığı videolarla ilgili doğrudan ya da dolaylı bir irtibatım ve talebim de olmamıştır” yanıtını aldığını ifade etti. Pehlivan, Peker cephesi ise aynı sorusuna şu cevabı verdiğini yazdı: “Mehmet Cengiz bu konuyla ilgili bizim yanımıza gelmedi. Bizden ricacı olmadı. Fakat ona yakın diğer akrabalarımız / arkadaşlarımız ‘Peker’in bu yaptıkları ülkeye zarar veriyor, n’olur durdursun’ diye ricada bulundular. Peker de onlara hakaret etti. Bu konuyu da Rizeliler, akrabalarımız ve bize yakın herkes bilir.”

 

7,5 aylık hamile kadını cezaevinde tutan zihniyetin Taliban’dan ne farkı var?

Peker’in Erdoğan’la ‘helalleşmesine’ Mehmet Cengiz mi engel oldu? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder