23 Ağustos 2021 Pazartesi

Kaçırılmak istenen Alev Şahin: Bana işbirliği konusunda baskı yapıldı

Evinin önünden kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırılmak istenen Alev Şahin, bugün Ankara Adliyesinde suç duyurusunda bulundu. İşbirliği için baskı gördüğünü belirten Şahin, “Biz hukuksuzluklara karşı mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

BOLD – Düzce’de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden KHK ile ihraç edilen mimar Alev Şahin, evinin önünden geçen Cuma günü kaçırılmak istendi. Kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, Şahin’in avukatını araması sonrası geldikleri siyah panelvana binip hızla uzaklaştı.

Alev Şahin bugün avukatı ve Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile birlikte Ankara Adliyesine giderek şikayette bulundu.

KENDİLERİNİ POLİS OLARAK TANITTILAR

Adliye önünde açıklama yapan Şahin: “20 Ağustos’ta evimin önünden kendini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırılma girişimine karşın suç duyurusunda bulunuyoruz. Bana iş birliği yapmam konusunda baskı yapıldı. Biz mücadelemize devam edeceğiz korkmuyoruz. Biz hukuksuzluklara karşı mücadeleye devam edeceğiz. Vekilimize, avukat arkadaşlarımıza, arayan soran herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GERGERLİOĞLU: SORU ÖNERGESİ VERECEĞİZ

Adliye önünde açıklama yapan Gergerlioğlu da: “Değerli kamuoyu devlet görevlisi olduğu belirtilen kimse bu şekilde bir uygulama yapamaz. Geldiğimiz noktada sokakta yürüyen kimse can güvenliğinden emin olamamıştır. Biz defalarca kaçırılma girişimi ile ilgili çalışmalar yapmamıza bunları bakanlıklara iletmemize rağmen halen bir cevap alamıyoruz. Bugün bir vatandaşımız olan Alev Şahin’in yanında duruyoruz. Biz bütün sorun yaşayan vatandaşlarımızlayız. Bu yaşanan kaçırılma girişimini de biz soru önergesi ile İçişleri Bakanlığına ileteceğiz” dedi.

15 TEMMUZ SONRASI 33 KİŞİ KAÇIRILDI

15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL ve sonrasında muhaliflere yönelik siyah transporterlarla kaçırma olayları arttı. 15 Temmuz sonrası 33 kişi kaçırılırken bunlardan bazıları bir anda polis merkezinde ortaya çıktı. Yusuf Bilge Tunç, Hüseyin Galip Küçüközyiğit, Gülistan Doku, Mehmet Bal ve Hürmüz Diril’den hâlâ bir haber alınamıyor.

KHK’lı mimar Alev Şahin, siyah transporterla kaçırılmak istendi

Kaçırılmak istenen Alev Şahin: Bana işbirliği konusunda baskı yapıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder