22 Ağustos 2021 Pazar

Erdoğan vatandaşa masal Avrupalı liderlere gerçekleri anlatılıyor

Erdoğan, yakın zamanda Afgan ve Suriyeli milyonlarca mülteciyi misafir eden Türkiye’nin bunu ekonomisini iyi yönettiği için başardığını ve bundan sonra da mülteci almaya devam edileceğini söyledi. Afganistan’daki gelişmeler sonrası Erdoğan, telefonla görüştüğü yabancı liderlere Türkiye’nin ilave bir göç yükünü kaldıramayacağını söyledi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 7 Ağustos’ta göçmenlerle ilgili yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisini övmüştü. Türkiye’nin zayıf ülke olmadığımız için 4 milyon göçmen koruma altına aldığını söyleyen Erdoğan, “Türkiye alırken mevcut imkanlarıyla alıyor, finansmanı iyi yönettiği için bunu başarıyor. Bundan sonra da yine finansı iyi yöneterek bu tür adımları atacağız” dedi.

Afganistan’daki gelişmeler ve Afganlı mülteciler sorunu yüzünden Erdoğan’ın yabancı devlet başkanlarıyla görüşme trafiğini arttırdı.

5 MİLYON MİSAFİR EDEN ÜLKE

Erdoğan, dün Almanya Başbakanı Merkel ile telefonda görüştü. Erdoğan, Afganistan ve İran’da gerekli tedbirler alınmazsa yeni göç dalgasının kaçınılmaz olduğuna dikkati çekerek, halihazırda 5 milyon sığınmacıyı misafir eden bir ülke olan Türkiye’nin Afganistan kaynaklı ilave bir göç yükünü kaldıramayacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan bugün de İngiltere Başbakanı Boris Jonhson ile telefonda görüştü.

ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMA ÇAĞRISI

Erdoğan-Johnson görüşmesinde Afganistan’daki gelişmeler ve göç meselesi başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

Görüşmeye dair yapılan açıklamada “Afganistan ve İran’da gerekli tedbirler alınmazsa yeni göç dalgasının kaçınılmaz olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afgan düzensiz göçü, krize dönüşmeden başta Avrupa ülkeleri olmak üzere herkesin samimi bir şekilde elini taşın altına koyması ve uluslararası toplumun bu konuda bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı” ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE İLAVE GÖÇÜ KALDIRAMAYACAK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Erdoğan’ın Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel’le olan görüşmesine dair açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan’da yumuşak bir geçiş olmasını temenni ettiklerini belirterek, gerekli tedbirler alınmazsa Afganistan kökenli göç baskısının daha da artacağını, bunun da bütün ülkeler için ciddi bir meydan okuma teşkil edeceğini söyledi. AB’nin Afgan halkına Afganistan’da ve Afganistan’a komşu ülkelerde, özellikle İran’da yardım etmesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, halihazırda 5 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye’nin ilave bir göç yükünü kaldıramayacağını vurguladı.”

Uluslararası hukuka aykırı kararları tartışılan Yargıtay’ın ‘Erdoğanlı açılış’ hassasiyeti

Erdoğan vatandaşa masal Avrupalı liderlere gerçekleri anlatılıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder