26 Ağustos 2021 Perşembe

Almanya’dan kabul alan Türk doktorun sevinci: Bana değil hekimlere şiddet uygulayanlara kızın

Türkiye’de gençlerin olmak istedikleri mesleklerin başında hekimlik geliyor. Türkiye’de üniversiteyi bitirip hekim olduktan sonra Almanya’da kariyerine devam eden bir Türk hekimin denklik belgesini alması üzerine yaşadığı sevinç gündem oldu. Cemal isimli doktor, ” İnsanlar tarihte her zaman şartların kötü olduğu yerlerden şartların daha iyi olduğu yerlere göçmüştür” dedi. 

BOLD – Türkiye’de en çok olma istenen meslek tıp doktorluğu. Türkiye’de eğitimini tamamlayıp doktor olan bir Türk vatandaşının Almanya’dan kabul aldıktan sonraki sevinci gündem oldu. Eleştirilen Türk doktor, “Sevincim ise az bile” dedi.

VİDEODA ÇILGINCA SEVİNEN ARKADAŞ BENİM

“Dr. Cemal – Almanyada Bir Doktor” Youtube kanalında paylaşımlar yapan Türk hekim, Almanya’dan kabul aldığı ile ilgili video paylaştı. Söz konusu doktor, görüntülerinin sosyal medyada tartışmalara neden olmasının ardından yaptığı açıklamada, “Videodaki çılgınca sevinen arkadaş benim. Öncelikle gelen tebrikler için çok teşekkür ediyorum ve gelen negatif yorumları da verdiğim emekleri görmediğiniz için anlayışla karşılıyorum. Yaklaşık 3 yıldır Almanya’da yaşıyorum ve 1 yıldır da hekim olarak çalışıyorum. Video da gördüğünüz evrak ise bana Almanya’dan mezun bir hekim ile aynı hakları sağlayan ‘approbation’ belgesi. Yani bunca zaman verdiğim emeklerim ve gösterdiğim sabrın sonucu. Sevincim ise az bile” dedi.

BİRÇOK MESLEKTAŞIM DA AYNI HİSSİYATA SAHİP

Yurtdışı kariyer planı yapan birçok meslektaşının da kendisiyle aynı hissiyatlara sahip olduğuna belirten Dr. Cemal, “Bizler doğup büyüdüğümüz topraklardan güle oynaya ayrılmıyoruz ve hemen hepimiz şartlar uygun olduğu an geri dönmenin hayali ile yaşıyoruz. Bizler haklı olarak her gün yeni bir ‘hekime şiddet’ haberi ile uyanmaktan yorulduk. Lütfen gidişimizin altında yatan asıl sebepleri bilmeden günahımızı almayın. İnsanlar tarihte her zaman şartların kötü olduğu yerlerden şartların daha iyi olduğu yerlere göçmüştür. Bu durum da daha farklı değildir. Göçmemizden rahatsız olan arkadaşlar bizlere değil de hekimlere şiddet uygulayan insanlara kızmaya başladıkları gün zaten bu mesele rafa kalkacaktır diye düşünüyorum” dedi.

GENÇLERİN EN ÇOK OLMAK İSTEDİKLERİ MESLEK DOKTORLUK

Toplumsal Yapı Araştırma Programı’ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lütfi Sunar’ın yürüttüğü Türkiye’de Çalışma Hayatı ve Meslekler Araştırması tamamlandı. Türkiye’de Çalışma Hayatı ve Meslekler Araştırması’na göre mesleki itibar sıralamasında ilk 10 meslek sırasıyla tıp doktorluğu, hakimlik, üniversite profesörlüğü, pilotluk, büyükelçilik, valilik, diş hekimliği, yüzbaşılık, generallik ve avukatlık şeklinde gerçekleşti. En çok yapılmak istenen meslekler listesinde erkekler tıp doktorluğunu, kadınlar öğretmenliği birinci sıraya yerleştirdi.

DÜNYA BİZİ KISKANIYOR

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuşmalarında başta Almanya olmak üzere,  Avrupa ülkeleri ve dünyanın Türkiye’yi kıskandığına vurgu yapıyor. Erdoğan son olarak mayıs ayında ‘Kütüphane Söyleşileri’nin ikincisinde gençlerle bir araya geldiği toplantıda “Şu anda dünya bizi kıskanıyor. Kıskanmakta da haklılar, varsın kıskansınlar. Güney Kıbrıs niye rahatsız? Çünkü gemilerimiz orada” açıklaması yapmıştı.

ALMAN BÜYÜKELÇİ: KISKANMA YOK

“Almanya Türkiye’yi kıskanıyor mu?” sorusu geçen Nisan ayında Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz’a soruldu. Büyükelçi Schulz, soruya “Bence ‘kıskançlık’ doğru kelime değil. Almanya’nın Türkiye’yi kıskandığını zannetmiyorum. Almanya da zaten Türkiye gibi büyük bir ülke. Güçlü, başarılı ve çeşitlilik dolu bir ülke. Fakat Almanya’da birçok insanın Türkiye’ye çok değer verdiği doğrudur. Normal dönemlerde, yani pandemiden önce, örneğin 2019 yılında 5 milyon Alman’ın Türkiye’yi ziyarete gelmesi bunun göstergesi” yanıtını verdi.

7,5 aylık hamile kadını cezaevinde tutan zihniyetin Taliban’dan ne farkı var?

Almanya’dan kabul alan Türk doktorun sevinci: Bana değil hekimlere şiddet uygulayanlara kızın yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder