28 Ağustos 2021 Cumartesi

Sedat Peker’den Türkiye’ye iade açıklaması: Hiçbir ülke alamaz

Sedat Peker, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal Güvenlik Danışmanı al-Nahyan’la geçen hafta görüşmesi sonrası iadesiyle ilgili iddialarla ilgili paylaşım yaptı. Peker, “Uluslararası hukuka göre beni bulunduğum ülkeden hiçbir ülke alamaz” dedi. 

BOLD – Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yaptığı paylaşımla şu an bulunduğu Birleşik Arap Emirliklerinden hiçbir ülkenin kendisini alamayacağını öne sürdü.

HAKKIMDA KIRMIZI BÜLTEN KARARI YOK

Sosyal medya hesabından yeni paylaşımlarda bulunan Peker, Birleşik Arap Emirlikleri’nin 15 Temmuz darbe girişimi desteklediği gerekçesiyle bu ülkede olmasını eleştirenler için ise ağır ifadeler kullandı. Birleşik Arap Emirlikleri’nde oturum hakkı olduğuna dikkat çeken Peker, “Hakkımda çıkarılmış herhangi bir kırmızı bülten kararı yok, uluslararası hukuka göre beni bulunduğum ülkeden hiçbir ülke alamaz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NAHYAN’I ÖZEL OLARAK KABUL ETTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sedat Peker’in bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Sheikh Tahnoun bin Zayed al-Nahyan’ı geçen hafta kabul etti. Peker’in video çekmesini engelleyen kişi olarak da bilinen Nahyan’ın bu ziyareti Peker’in Türkiye’ye iadesi konusunu da gündeme getirdi. Mayıs ayında başladığı video çekimlerine haziran ayında suikast riskinin yanı sıra, Türkiye’nin baskısı nedeniyle ara veren Peker, Twitter’da paylaşım yapmaması konusunda da ciddi olarak uyarılıyor.

PEKER “YENİ BİR YOL BULACAĞIZ” DEMİŞTİ

Birleşik Arap Emirlikleri’nde “güvenlik” gerekçesi ile video yayınlamadığını sık sık belirten Peker, son yaptığı paylaşımların birinde sessiz kaldığı yönündeki eleştirilere gönderme yaptı. Peker, paylaşımında “Ya bir yol bulacağız, eğer ki bir yol bulamazsak yeni bir yol açacağız.”-Kartacalı Hannibal. Bu sözlerin haricindeki herhangi bir şıkkı kabul etmek benim yaratılışıma asla uygun değildir” dedi. Bu paylaşım Peker’in yeni bulunduğu ülkeden çıkıp yeniden video paylaşımına başlayacağı yorumlarına neden oldu.

“14 HAZİRAN SONRASINA BIRAKIYORUM, SÖZ, NAMUS ÇEKECEĞİM”

Sedat Peker, 6 Haziran Pazar günü yayınlayacağı videoda “Tayyip abi ile helalleşeceğiz” demiş, ancak “helalleşme olacak” dediği videoyu AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile 14 Haziran’da yaptığı görüşmesinden sonra yayınlayacağını açıklamıştı. Bu konu ile ilgili Twitter’dan paylaşım yapan Peker, “Bazı maaşı namusu kadar olan gazeteciler, benim bu pazar Tayyip abiyle helalleşmek için çekeceğim videoyu 14 Haziran’da Sayın Joe Biden ile yapacağı görüşmede Tayyip abinin elini zayıflatmak için çekeceğimin propagandasını yapmaktalar. Yani bana ajan diyorlar Tayyip abiyle helalleşme videosunu 14 Haziran sonrasına bırakıyorum ama söz namus çekeceğim. Bu pazar para alan milletvekilini, pambıköreni ve süslü sülümanı kibrit kutusuna sokacağım. Kırk yaşından genç kardeşlerim bu hafta çok eğleneceğiz hem de çok” dedi. Ama aradan geçen 2.5 aylık süreçte ne video ne de yazılı olarak bir helalleşme gerçekleşmedi.

 

Cezaevleri doldu: Adalet Bakanlığı evde hapis için 3 bin elektronik kelepçe alacak

Sedat Peker’den Türkiye’ye iade açıklaması: Hiçbir ülke alamaz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder