24 Ağustos 2021 Salı

Karamollaoğlu’ndan hasta Erdoğan’a üstü kapalı “çekil” hatırlatması mı?

Dönemin Fazilet Partisi lideri Necmettin Erbakan’a yaşlı olduğunu, çekilmesi gerektiğini basın aracılığıyla ileten Tayyip Erdoğan’a 22 yıl sonra cevap Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’ndan geldi. Karamollaoğlu Erdoğan’a çekilmesi için hastalığını hatırlattı. Erdoğan da 2002 yılında dönemin başbakanı Bülent Ecevit’in hasta olduğunu belirtip istifa etmesini istemişti. 

BOLD ANALİZ – 1999 yılında verdiği bir röportajda dönemin 73 yaşındaki Fazilet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ı hedef alıp “Yaş 70, iş bitmiş” diyen Tayyip Erdoğan’a Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’ndan rövanş gibi bir açıklama geldi. Karamollaoğlu, Erdoğan’a çekilmesi için sağlık durumunu hatırlattı.

“TAYYİP BEY HAKİKATEN RAHATSIZ”

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Habertürk’te gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. Karamollaoğlu, ittifaklara katılıp katılmamakla ilgili konuşurken AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumunun iyi olmadığına dikkat çekti. Karamollaoğlu “Şu anda gördüğümüz kadarıyla Allah Teala sağlık afiyet versin derim, Tayyip Bey hakikaten rahatsız, sağlık açısından söylüyorum. Yürümesinden tutun, konuşmasına kadar her noktada o da bir arayışın içinde… Çünkü hepimizin bir ömrü var. Yarın değilse öbürsü gün. O da değilse daha öbürsü gün. Hepimiz bu dünyaya veda edeceğiz” dedi.

YAŞ 70 İŞ BİTMİŞ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1999 yılında verdiği bir röportajda, dönemin 73 yaşındaki Fazilet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ı hedef alıp, “Şu anda bir partim yok. 4 aylık mahkumiyetin ardından yeniden bir partiye girebilirim. Ancak şartlarım var. Bu partide, 65 yaşın üzerindekiler siyaset yapmayacak. En son 65 yaşında aday olunabilir. 65 yaşında aday olmak demek 70 yaşında işi bitmiş olması demektir” demişti. 65 yaşın üzerindekilerin siyaset yapmaması gerektiğini belirten Erdoğan şu an 67 yaşında.

“ECEVİT HASTA İSTİFA ETMELİ”

2002 yılı Mayıs ayında AKP Genel Başkanı olarak partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Erdoğan, ”Artık bir kişi değil, hep beraber, bütün yetkili organlar ve kurumlar olarak, gerçeği kabul etmeli ve söylemeliyiz. Şu anda çok vahim bir durum var ortada… Artık açıkça anlaşılmıştır ki, Ecevit, ciddi bir şekilde rahatsızdır ve başbakanlık görevini yapamayacak durumdadır. Ecevit, siyasi teamülleri, yasaları, Başbakan da olsa bireylerin millete ve devlete karşı görev, sorumluluk ve saygı gereğini göz önüne alarak derhal istifa etmelidir. İstifa ederek, ülkenin önünü açmak, tıkanan siyasetin ve devlet organlarının yeniden normal hale dönmesine fırsat vermelidir” demişti.

Karamollaoğlu’ndan hasta Erdoğan’a üstü kapalı “çekil” hatırlatması mı? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder