26 Ağustos 2021 Perşembe

Erdoğan ve 5’li çeteye kışa kadar süre

Elektriğe yapılan zamlara bir yenisinin daha ekleneceği iddiaları sonrası konuşan Kılıçdaroğlu, “Kış gelmeden Saray iktidarı ve elektrik şirketleri oturup bu fatura işini konuşsunlar. Aksi takdirde biz halkımıza çağrılarda bulunacağız” uyarısında bulundu.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sefer elektrik faturaları üzerinden AKP hükumetini hedef aldı. Sonbaharda yapılacağı iddia edilen zamma ilişkin 5’li çete vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, iktidara kış gelmeden bu işi çöz uyarısında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Kış gelmeden Saray iktidarı ve elektrik şirketleri oturup bu fatura işini konuşsunlar. Aksi takdirde biz halkımıza çağrılarda bulunacağız. Çocuklarımızın rızkını, 5’li çetelere peşkeş çektiğiniz elektrik şirketlerine kaptırmayacağız. Sonra uyarmadı demeyin” dedi.

IŞIKLARI SÖNDÜRMEYİ UNUTMA

Faturalarla halkın soyulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan ‘Türkiye yeni bir şahlanış içinde’ demişsin. Sen şahlanışlarına devam ederken, millet kara kara elektrik faturasını düşünüyor. Hepimiz yaşayarak görüyoruz ki, bu faturalar adeta bir soygundur! Sarayında 1.150 odan var, ışıklarını söndürmeyi unutma Erdoğan; millet senin şatafatına yetişemiyor. Allah akıl fikir versin Saray’a, yokuş aşağı şahlandırdın memleketi!” ifadelerini kullandı.

En son Temmuz ayında yüzde 15 zamlanan elektrik 2019 Ocak’tan bu yana toplamda yüzde 33 zamlanmış oldu. Elektrik Mühendisleri Odası’nın (EMO) hesaplamasına göre, dört kişilik bir ailenin elektrik faturasına ödediği tutar son 5 yılda 94 TL’den 210 TL’ye ulaştı.

Afganistan’daki Habertürk muhabirinin Taliban röportajı sırasında patlama: 13 ölü

 

Erdoğan ve 5’li çeteye kışa kadar süre yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder