24 Ağustos 2021 Salı

Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ kimdir?

Uzun süredir ‘Ayyıldız Hareketi’ olarak partileşme hazırlığı yapan, istihbarat ve ordu siyaset ilişkileri uzmanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, partisini kurdu. Mülteci ve göçmen karşıtı açıklamalarıyla öne çıkan Özdağ’ın partisinin de bu yönde politikalar yürütmesi bekleniyor. İşte iki dönem Bahçeli’ye rakip olan Özdağ’la ilgili bilinmeyenler…

BOLD  – İyi Parti’den ihraç edildikten sonra mahkeme kararıyla döndüğü partisinden istifa eden Ümit Özdağ, kendi partisini kurduğunu duyurdu. Zafer Partisi’nin Özdağ gibi göçmen ve mülteci karşıtı politika yürütmesi bekleniyor.

“HER KESİMİ KUCAKLAYACAĞIZ”

Uzun süredir ‘Ayyıldız Hareketi’ olarak partileşme hazırlığı yapan Prof. Dr. Ümit Özdağ, ‘Zafer Partisi’ ismiyle partisini kurduğunu açıkladı. Özdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Zafer Partisi Türk milletine, siyasi hayatımıza hayırlı, uğurlu olsun. Büyük Taarruzun 99., Malazgirt’in 950. yıl dönümüne yakışır bir isim ve logoyla, ülkenin her meselesine dokunan programımızla geleceği ve toplumun her kesimini kucaklayacağız. Zafer aziz milletimizin olacaktır!” iradeleriyle paylaştı.

ORDU – SİYASET İLİŞKİLERİNDE UZMAN

Parti kurduğuna ilişkin duyuruda her kesimi kucaklayacaklarını belirtmesine karşın ırkçı söylemleri, göçmen ve mülteci karşıtı açıklamalarıyla tanınan Özdağ kimdir?

3 Mart 1961 tarihinde Japonya’nın Tokyo şehrinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Münih Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi’nde öğrenim gördü. Daha sonra araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1990’da “Atatürk ve İnönü döneminde ordu-siyaset ilişkileri” konulu çalışmasıyla siyaset bilimi doktoru, 1993’de de “Menderes döneminde ordu-siyaset ilişkileri ve 27 Mayıs askeri hareketi” konulu teziyle doçent, 2001 yılında profesörlük unvanı aldı.

BİRÇOK ARAŞTIRMA MERKEZİ KURDU

1997-1998 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Özdağ, Towson Üniversitesi’nde küreselleşme ve Avrasya’da etnik sorunlar konularında dersler verdi. Diyanet Araştırmaları Merkezi, Türkiye Enstitüsü, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi ile Ermeni Araştırmaları Enstitüsü’nün kurulmasında büyük rol oynadı. Halen 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmakta.

İKİ KEZ MHP GENEL BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

2005 yılında MHP genel başkanlığına aday olan Özdağ, aynı yıl partiden atıldı. 2010’da yeniden MHP’ye döndü. 2011 seçimlerinde İstanbul 2. bölge 4. sıradan milletvekili adayı oldu. 2015’te yapılan kurultayda partisinin merkez yürütme kuruluna üyeliğine seçildi. 2015 seçimlerinde Gaziantep milletvekili olarak Meclis’e girdi. 14 Kasım 2015 tarihinde de MHP’nin genel başkan yardımcılığına getirildi. 24 Şubat 2016’da da ”Parti olağan üstü kurultaya gitmelidir” diyerek görevinden istifa etti. 9 Nisan 2016’da MHP genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Bunun üzerine MHP’den ihraç edildi.

BATI İLLERİNE GÖÇEN KÜRTLER ÜZERİNE ARAŞTIRMA YAPTI

1980’lerin sonundan itibaren terörizm ve etnik sorunlar konularında araştırmalar yapan Özdağ, 1995 senesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu illerinden göç alan illerde sosyopolitik içerikli saha araştırmaları yaptı.

PAYLAN’I SOYKIRIMLA TEHDİT ETTİ

Irkçı söylemleriyle tanınan Özdağ, HDP Milletvekili Garo Paylan’ı soykırımla tehdit etti. Özdağ, Paylan hakkında “Terbiyesiz tahrikçi adam. Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine. Talat Paşa vatansever Ermenileri değil, senin gibi arkadan vuranları sürdü. Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın” dedi. Göçmen ve mültecilerin ülkelerine gönderilmesiyle ilgili de açıklamaları bulunan Özdağ, sığınmacı karşıtı sözleriyle eleştirilen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a destek ziyaretinde bulundu.

ESERLERİ ORDU-SİYASET İLİŞKİLERİ VE İSTİHBARAT ÜZERİNE

Özdağ’ın eserleri ise şöyle:

– Atatürk ve İnönü Döneminde Ordu-Siyaset İlişkileri
– Değişen Dünya Dengeleri ve Basra Körfezi Krizi
– Menderes ve İnönü Döneminde Ordu-Siyaset İlişkileri ve 27 Mayıs İhtilali
– Türkiye, Kuzey Irak ve PKK – Bir Gayri Nizami Savaşın Anatomisi
– Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri
– Türkiye’de Düşük Yoğunluklu Çatışma ve PKK
– Yeniden Türk Milliyetçiliği
– Gelecek 1000 Yılda da Buradayız
– Kürtçülük Sorununun Analizi ve Çözüm Politikaları
– Türk Ordusunun PKK Operasyonları
– Kerkük, Irak ve Ortadoğu
– Türk Ordusu’nun Kuzey Irak Operasyonları
– Telafer-Bir Türkmen Kentinin Amerikan Ordusu ve Peşmer-gelere Karşı Savaşı
– İstihbarat Teorisi
– PKK Neden Bitmedi Nasıl Biter – Kürtçülük Sorununun Analizi ve Çözüm Politikaları
– Pusu ve Katliamların Kronolojisi
– Ermeni Psikolojik Savaşı – Dünyada ve Türkiye’de
– Cumhuriyetin En Uzun Dört Yılından Geçerken Türk Sorunu
– Türk Ordusu PKK’yı Nasıl Yendi, Türkiye PKK’ya Nasıl Teslim Oluyor
– Doğu Raporu – Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı
– İkinci Tek Parti Dönemi – AKP’nin Yumuşak Hegemon Parti Projesinin Anatomisi
– İstihbarat Dünyası.

İpek Ailesi’nin 7 yıldızlı oteline Gökçekler mi çöktü?

Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ kimdir? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder