24 Ağustos 2021 Salı

Dolar yükselecek altın düşecek

Yeni yayınlanan dolar ve altın raporunu yorumlayan ekonomist Evren Devrim Zelyut, doların yükseleceğini açıkladı. Zelyut, “Altın fiyatlarında da yeni geri çekilmeler beraberinde gelecek” dedi.

BOLD – ABD Merkez Bankası’nın tahvil alımıyla ilgili düşünceleri Fed Başkanları’nın açıklamalarıyla netlik kazanmaya devam ediyor. Dünyaca ünlü finans şirketleri değişen piyasa şartları dahilinde dolar ve altın fiyatı beklentilerini yeniliyor. Dünyanın en büyük şirketi olarak değerlendirilen Citigroup’un dolar ve altın raporunu Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı Evren Devrim Zelyut, değerlendirdi.

DOLAR ÇİFT HANELERE ÇIKABİLİR

Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) gelen 6,3 milyar doların doları etkileyeceğini kaydeden Zelyut, “İlk başta 8,30 TL’nin altına inmezsek 9’lara doğru bir hareket, Zelyut, 12 aylık dönemde de çift hane karşımıza gelebilir.” diye konuştu. FED’in eylül ayına doğru her ay piyasaya sundukları 120 milyar dolarlık parayı azaltacaklarını kaydeden Zelyut, “Eylül gibi bu işin zamanı ve takvimi belli olduğu zaman dönüp bu olay faizleri vuracak. Faizleri vurduğunda faizleri yukarı çekilecek ve ABD doları değerlenecek. Borsalardan da faizleri yukarı çıkması nedeniyle çıkışlar gerçekleştirilecek. Bu durum doları ve borsaları vuracak” ifadelerini kullandı.

ALTIN GERİ ÇEKİLECEK

Yatırımcısını bu yıl üzen altınla ilgili de değerlendirme yapan Zelyut, ”Levkovich’in tarif ettiği gibi eylül ayıyla birlikte tahvil alım hızının azaltılması gibi bir durum karşılaşmak haliyle altın fiyatlarında da yeni geri çekilmeleri beraberinde getirecek” diye konuştu.

Zelyut, dolarla ilgili tahminini videonun 13.25’inci saniyesinde açıkladı.

Dolar yükselecek altın düşecek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder