28 Ağustos 2021 Cumartesi

AKP’li eski Bakan Erdoğan Bayraktar: Sorgulamayan toplumlar kandırılmaya mahkumdur

17-25 yolsuzluk operasyonları sonrası istifa eden ve dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ı istifaya davet eden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Bayraktar, “Hiç bir şeyi sorgulamayanlardan oluşan toplumlar sürekli kandırılmaya mahkumdur” dedi. 

BOLD – Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. Bayraktar’ın yaptığı paylaşımlar AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile AKP’ye mesaj olarak yorumlandı.

SORGULAMAYAN TOPLUMLAR KANDIRILMAYA MAHKUMDUR

Bayraktar, ilk paylaşımında “İlahi nizamda bir erdem olan sorgulamadan kayıtsız şartsız iman etme ilkesini beşeri sistemlerde de uygulamaya kalkarsanız sonuç hiç verimli olmaz. Hiç bir şeyi sorgulamayanlardan oluşan toplumlar sürekli kandırılmaya mahkumdur” dedi. Eski Bakan Bayraktar, ikinci paylaşımında ise “Tavassutla iş yapmanın birçok mahsurları var… Referanslara ve de verilere bakılmalı. Nasıl iş yapabilirim, nasıl faydalı olurum diye mücadele edenler varken; açıkgözler, tatlı su kurnazları, tüfekçiler, çöp çatanlar ve çalışmadan edinenler bitiriyor bizi…” diye yazdı. Bayraktar’ın bu paylaşımları ise Erdoğan’a ve AKP’ye bir mesaj olarak yorumlandı.

AZ BİLİRSEN İYİ UYURSUN

Erdoğan Bayraktar, Erdoğan’ın geçen ay Kıbrıs dönüşü hasta ve yorgun olarak ekranlara çıkmasının ardından 24 Temmuz günü yaptığı paylaşımda ise “Ne kadar az bilirsen o kadar iyi uyursun.’ der Gorki: İzahını Sartre yapar; ‘Uyursan gece biter, uyuyamazsan sen.’ Son noktayı Freud koyar: ‘Çok uyumak kaçmaktır, uyuyamamaksa yakalanmak” dedi. Paylaşım, yorgun ve uykusuz olan Erdoğan’a mesaj olarak yorumlandı.

DOSTLARIYLA UĞRAŞANLAR DÜŞMANLARINA SAVAŞI KAYBEDER

Erdoğan Bayraktar, AKP ve Erdoğan’a yönelik olarak nitelendirilen mesajlarından birini de ABD Başkanı Joe Biden ile görüşme yaptığı gün olan 14 Haziran’da attı. Bayraktar mesajında “Birisiyle arkadaşlık veya dostluk kurduysan, onunla hiçbir zaman uğraşma! Zira dostlarıyla uğraşanlar düşmanlarıyla olan savaşı kaybetmeye mahkumdur” dedi. 30 Mayıs tarihli paylaşımında Bayraktar, “Tavassutla iş yapmanın birçok mahsurları var… Referanslara bakmak, verileri incelemek ve liyakati dikkate almak iyidir. Açıkgözler, tatlı su kurnazları, tüfekçiler, çöp çatanlar ve çalışmadan edinenler bitiriyor bizi…” ifadelerini kullandı. Bayraktar’ın bu paylaşımı AKP içindeki tartışmalara bir gönderme olarak yorumlandı.

İSTİFA EDİP ERDOĞAN’I İSTİFAYA DAVET ETMİŞTİ: “BAŞBAKAN’IN ONAYIYLA YAPILDI”

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrası 25 Aralık günü NTV canlı yayınına katılıp istifa eden ve dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ı da istifaya davet eden Bayraktar’ın o gün yaptığı açıklama şöyle: ”Ben müsaadenizle basın açıklaması şeklinde çok kısa ifadelerde bulunmak istiyorum. 17 Aralık tarihinde yapılan operasyon dosyasında şahsımı rencide edecek veya izah edemeyeceğim hiçbir husus yok. Ancak Sayın Başbakan’ın istediği Bakanla çalışmak veya istediği bakanı görevden almak en tabi hakkıdır ve yetkisidir. Fakat ‘rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyonu yayınlayınız’ şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Etmiyorum çünkü, soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan’ın onayıyla yapıldı. Bu minval üzere bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğimi açıklıyorum. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için Sayın Başbakan’ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletime saygılar sunuyorum.”

ERDOĞAN BİRÇOK KEZ ALDATILDIĞINI SÖYLEYİP ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Erdoğan Bayraktar’ın son paylaşımındaki “Hiç bir şeyi sorgulamayanlardan oluşan toplumlar sürekli kandırılmaya mahkumdur” cümlesi akıllara sürekli aldatıldığını söyleyip milletten özür dileyen Erdoğan’ı akıllara getirdi. Erzurum mitinginde “Biz bugüne kadar hiçbir zaman ne aldatan olduk ne aldanan olduk” diyen Erdoğan, daha önce birçok kez aldandığı, yanıldığını söylemişti. Erdoğan’ın kendisini aldattıklarını öne sürdüğü isimler arasında ABD başkanları Barack Obama, Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Merkel, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Mesut Barzani, Reza Zarrap, Gülen Hareketi, Avrupa Birliği, HDP bulunuyor

 

“Gizli el” ucuz dolar topluyor

AKP’li eski Bakan Erdoğan Bayraktar: Sorgulamayan toplumlar kandırılmaya mahkumdur yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder