27 Ağustos 2021 Cuma

Sağlık Bakanı’na göre yüksek riskli il kalmadı: 65 ülkeye göre ise Türkiye kıpkırmızı

AKP hükumeti, koronavirüste yeni varyantlar ve artışa karşın normalleşme adımlarını hızla sürdürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla mücadele kapsamında kırmızı il kalmadığını açıklarken, 65 ülke Türkiye’yi “yüksek riskli” ülkelerin bulunduğu kırmızı listede tutuyor. En son Fransa, Türkiye’yi kırmızı listeye aldı.

BOLD ANALİZ – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 bin kişinin koronavirüse yakalandığı 257 kişinin de salgından öldüğü dün, Türkiye’de kırmızı il kalmadığını açıkladı. Aralarında Avrupa ülkelerinin de bulunduğu 65 ülke, Türkiye’yi “yüksek riskli” ülkelerin bulunduğu kırmızı listede tutuyor.

SALGIN YENİDEN ARTMAYA BAŞLADI

Resmi rakamlara göre geçen yıl mart ayından beri 6 milyon 290 bin kişinin koronavirüse yakalandığı Türkiye, dünyada salgının en çok görüldüğü ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Dün de 19 bin 616 kişide Kovid-19 tespit edilirken 257 kişi ise salgın dolayısıyla yaşamını yitirdi. Bakanlığın açıkladığı verilere göre salgından ölenlerin sayısı 55 bin 469’a yükseldi.

BAKAN KOCA: KIRMIZI İL KALMADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden 257 kişiyi hatırlatarak, “Tedbirden uzaklaştık, aşıyı ihmal ettik” ifadelerini kullandı. Bakan Koca paylaştığı Risk Haritasına da dikkati çekerek, Türkiye’de kırmızı ilin kalmadığını duyurdu.

SALGIN VAR, ANCAK OKULLAR AÇILACAK

Koronavirüs yayılmaya devam ederken AKP Hükumeti, normalleşmenin en önemli adımlarından biri olan okulların açılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı okulların 6 Eylül tarihinde açılacağını belirtirken, öğrencilerin hafta içi 5 gün yüz yüze eğitim göreceğini açıkladı. Bakanlık, koronavirüsün uzunca bir süre daha hayatlardan çıkmayacağını, salgın risklerini göz önünde bulundurarak ve gerekli tedbirleri alarak hayatın idame ettirilmesi gerektiği konusunda açıklama yaptı.

İNGİLTERE TÜRKİYE’Yİ KIRMIZI LİSTEDE BIRAKTI

Türkiye, koronavirüsle mücadelede her şeyin yolunda gittiğini, normalleşmenin sürdüğünü açıklasa da bu durum diğer ülkeler tarafından inandırıcı bulunmuyor. Son olarak dün İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, Kovid-19’a karşı önlem olarak oluşturduğu seyahat listesini güncelledi. Kanada, Danimarka, Finlandiya, Lihtenştayn, Litvanya, İsviçre ve Azor Adaları gibi birçok ülkeyi yeşil listeye alan İngiltere, Türkiye’yi kırmızı listede tuttu. Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği de Türkiye’nin yeniden kırmızı bölge olarak sınıflandırılan ülkeler arasına alındığını duyurdu.

65 ÜLKEYE GÖRE TÜRKİYE HALEN YÜKSEK RİSKLİ ÜLKE

İngiltere gibi birçok ülke daha Türkiye’ye yönelik kısıtlamalarını sürdürüyor. Aralarında Kanada, İsveç, İzlanda, Norveç, Finlandiya, Estonya, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Suudi Arabistan, Çin, Moğolistan, Hindistan, Japonya, Tayvan, Vietnam, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Macaristan, Malezya, Yeni Zelanda, Endonezya, Sri Lanka, Filipinler’in de bulunduğu 65 ülke Türkiye’ye yüksek kısıtlama getirdi.

 

Kabil’deki patlamada 10’u ABD askeri 25 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı’na göre yüksek riskli il kalmadı: 65 ülkeye göre ise Türkiye kıpkırmızı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder