25 Ağustos 2021 Çarşamba

Kanser hastası KHK’lı Havva Dönmez tutuklandı

Tiroid kanseri Havva Dönmez ve eşi Bekir Dönmez dün Edirne’de tutuklandı. Üç yıldır tedavi gören, iki çocuk annesi Havva Dönmez’in sağlık durumunun iyi olmadığı öğrenildi.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL

Bir kanser hastası daha cezaevine gönderildi. Üç yıldır tiroid kanseri tedavisi gören KHK’lı memur Havva Dönmez dün tutuklanıp Edirne Kapalı Cezaevine gönderildi. Daha önce iki kez gözaltına alınan Dönmez, Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Hastalığı nedeniyle tutuksuz yargılanan Dönmez’in dosyası İstinaf Mahkemesi’nde bulunuyor.

Adana ve Gaziantep devlet hastanelerinde sağlık memuru olarak görev yapan Havva Dönmez KHK ile ihraç edilmişti. Dün akşam saatlerinde cezaevine konulan Dönmez’in sağlık durumunun kötü olduğu ve ayakta duramadığı öğrenildi.

ANNE-BABA TUTUKLU

İki çocuk sahibi Havva Dönmez’in eşi Bekir Dönmez de dün tutuklandı. Böylece 8 ve 11 yaşında iki çocuk bir anda anne-babasız kaldı. Elektronik ve bilgisayar öğretmeni olan Bekir Dönmez özel okullarda müdür olarak çalışıyordu. Dönmez’in neden tutuklandığı henüz bilinmiyor.

Havva-Bekir Dönmez ve çocukları

HAPİSTEKİ KANSER HASTALARI

İnsan Hakları Derneği’nin yaptığı açıklamaya göre cezaevlerinde 604’ü ağır olmak üzere 1605 hasta var. Tutuklu kanser hastalarının sayısı tam bilinmemekle birlikte tespit edilebilenler şöyle:

Anaokulu öğretmeni Fatımatüzzehra Babacan, Afyonkarahisar G Tipi Kapalı Cezaevi.

HDP eski milletvekili Hatice Kocaman, Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi.

Ahmet Karakuş Manisa T Tipi Cezaevi.

Ahmet Polat Önel Kandıra Cezaevi.

Abdülaziz Örpek, Diyarbakır Cezaevi.

Rıdvan Yıldız, Silivri Cezaevi.

Muhasebeci Yasin Akaslan, Kırıkkale Cezaevi.

Veysel Alıcı, Konya E Tipi Cezaevi.

Gıda mühendisi Yusuf Özmen, Erzurum H Tipi Cezaevi.

Mehmet Ali Çelebi, Bolu F Tipi Cezaevi.

Kanser hastası KHK’lı Havva Dönmez tutuklandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder