23 Ağustos 2021 Pazartesi

AKP ve sendikalar anlaştı: 2022’de memura enflasyonun altında zam

Memur sendikaları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında memur ve memur emeklilerinin maaş zammıyla ilgili toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. 2022’nin ilk 6 ayı için yüzde 5, ikinci altı ayı için yüzde 7 zam yapılacak.

BOLD – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve memur emeklisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin sonucunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ”Genel hususlar konuşunda uzlaşmaya vardık” dedi.

YENİ ZAM ORANLARI ENFLASYONUN ALTINDA KALDI

4.2 milyon memur ile 2.2 milyon memur emeklisinin zam pazarlığında yeni zam oranları, 2022’nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023’ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapılması kararlaştırıldı. 135 TL olan sözleşme ikramiyesi ise 400 liraya çıkarıldı.

Hükumetle görüşmelerde memurları temsil eden Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere iki yılda toplam yüzde 6 refah payı artışı talep etmişti. Ancak sendikaların bu talebine hükumet tarafı onay vermedi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre temmuz sonunda yıllık tüketici fiyatları (TÜFE) yüzde 18,95, üretici fiyatları (ÜFE) yüzde 45 arttı. Hükumetin zam teklifi, enflasyonun altında kaldı.

BAKANDAN 3600 EK GÖSTERGE VAADİ

Bilgin, sözleşme kapsamında 3 bin 600 ek göstergeyle ilgili çalışmanın sözleşme kapsamı içinde tamamlanacağını, bu konuda kanun çıkarılması gerektiğini kaydetti. Bilgin, “Sözleşmeli çalışanlar için 3+1 ilkesini benimsedik. O konuda yerel yönetimlerin çalışanlarına haksızlığını gidermek için çalışmaların yapıldığını ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

‘Ekonomideki bütün adımlar erken seçim sinyali veriyor’

AKP ve sendikalar anlaştı: 2022’de memura enflasyonun altında zam yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder