22 Ağustos 2021 Pazar

Ünlüleri bile bezdiren İstanbul’un kronik sorununda AKP’nin rolü ne?

İBB Beyaz Masaya yüzbinlerce şikayetin geldiği, sosyal medyada ünlülerin bile şikayet ettiği ‘taksici’ sorununun çözümü için İBB, bakanlık üyelerini 5 bin yeni taksi projesine ‘evet’ davet etti. İstanbul’un ulaşımıyla ilgilenen UKOME’ye 23 Haziran seçiminden sonra  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üyeleri de dahil edildi. Böylece İmamoğlu yönetimi karşısında AKP’li üyelerin çoğunluğu elde etmesi sağlandı.

BOLD – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’da ‘taksici’ sorununun kronikleşmeye başladığını duyurdu. Ekrem İmamoğlu’nun seçildiği ilk yıl yapılan bir inceleme sonrası ALO 153 Beyaz Masa’ya taksicilerle ilgili 179 bin şikayet başvurusu yapıldığı ortaya çıkmıştı. Şikayet konusunda ilk sırada taksicilerin ‘yolcu seçme, ‘ters cevap verme’ ve ‘para üstü vermeme’ geliyor.

Milliyet’ten Cihan Arslan’ın haberine göre, İstanbul’da günde yaklaşık 1.5 milyon insanın kullandığı taksilerle ilgili günlük 490 şikâyet geliyor. O şikâyetlerden bazıları, İBB Beyaz Masa’nın yanı sıra online şikâyet platformları ve sosyal medyaya da yansıyor.

ÜNLÜLERDE ŞİKAYET EDİYOR

Geçen ay şarkıcı Yusuf Güney bir taksi içinde taksiciyle yaşadığı kavgayı sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı. Güney, “Bir buçuk saattir burada taksi bekliyorum. Ağabeyimiz karşıya geçmek istemiyormuş. Neymiş, trafik varmış. Beni ‘İner misin?’ diye tehdit ediyor” sözleriyle taksiciyi şikayet etti.

TURSİTLER DE MAĞDUR

Taksicilerle ilgili haber sitelerine yansıyan son haber ise mağdur edilen turistlerle ilgili. Beyoğlu Taksim Meydanı’nda turist müşteri ile para konusunda anlaşamayan taksici onu almayıp daha sonra aldığı turist aile ile de anlaşamayınca onları indirdi. Turistler, “Sürücüye Mecidiyeköy’de bir AVM’ye gitmek istediğimizi söyledik, taksimetre açmak istemedi, önce 160 sonra 80 lira istedi” dedi.

İBB’DEN İKTİDARA ÇAĞRI

DHA’nın bu haberini alıntılayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun’dan hükumete çağrı geldi. Murat Ongun şu paylaşımda bulundu: “İstanbul’da taksi sorunu kronikleşiyor. İstanbullular bezdi, turistler bile isyanda. UKOME’ye 23 Haziran seçiminden sonra çoğunluk elde etmek için dahil edilen Bakanlık üyelerinin İBB’nin yönetiminde 5 bin yeni taksi projesine artık “evet” demesini bekliyoruz.”

https://twitter.com/Mrt_Ongun/status/1429424131200765960

Geçen yıl 58 milyon liraya yenilenen pist çatladı

 

Ünlüleri bile bezdiren İstanbul’un kronik sorununda AKP’nin rolü ne? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder