27 Ağustos 2021 Cuma

KHKlılar, Kılıçdaroğlu’na sordu: AKP mahkemelerinin kararına göre mi hareket edeceksiniz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KHK’larla görevden alınan, işine son verilen herkesi görevine iade edeceği vaadinde bulundu ancak “teröre bulaşmama” şartı koştu. KHK’lılar ise Kılıçdaroğlu’na terör tanımının içerisinde neler bulunduğunu sordu.

BOLD – AKP’ye göre artan sebze ve meyve fiyatlarının sorumlusu olarak patates ve soğan tedarikçilerinden Gezi olaylarına destek verenlere kadar toplumun büyük bir kısmı “terörist.” Gazeteye abone olduğu, bankaya para yatırdığı, sendikaya üye olduğu gerekçeleriyle 15 Temmuz sonrası yüzbinlerce kişi KHK ile işlerinden atıldı ve “terörist” olarak yaftalandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise KHK ile ihraç edilenlere işlerine iade edeceği sözü verdi. Şart olarak da “Yeter ki teröre bulaşmasın” dedi.

KILIÇDAROĞLU MUĞLAK SÖYLEMLERE DEVAM EDİYOR

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını olumlu bulan KHK’lılar, şart olarak öne koştuğu “teröre bulaşmama”yı açıklamasını istedi. Sosyal medyada bu konuda yapılan yüzlerce paylaşımdan bazıları ise şöyle:

  • Sayın Kılıçdaroğlu hala siyasi (muğlak) söylemlere devam ediyor. Terör kelimesinin anlamı özellikle bütün siyasiler tarafından bilerek ve isteyerek içi boşaltılmış, bir silah olarak kullanılır hale getirilmiştir.
  • Konuşmanın devamındaki; “Yeter ki teröre bulaşmasın…” sözü ne anlama geliyor?
  • Terörün tanımını yapmaya davet eder misiniz Sayın @kilicdarogluk
TERÖRDEN KASTI NEDİR?
  • Sayın Kılıçdaroğlu’nun terörden kastı nedir acaba? Gazete dergi aboneliği ya da Bankasya müşterisi olmak, dersaneye, okula kaydolmayı kastetmiyordur umarım.
  • Abi malumunuz bayamız teröristiz ya @kilicdarogluk acaba hangi tanımı alıyor terör derken.
  • İnsanların teröre bulaşmadığını kim belirleyecek? Binlerce kadını, çocuğu ve masum insanı içeri atan, 15 Temmuz’da 14 yaşında olan ve bu çocukların büyüyüp 18 yaşına girmesini bekleyen hakim ve savcılar mı; yoksa buna şimdilik işlerine geldiği için sessiz kalan siyasetçiler mi?
BULAŞMAMAK İLTİSAK KADAR SORUNLU BİR TERİM
  • “Bulaşmamak” en az “iltisak” kadar sorunlu bir terim.
  • Niyet, “yeter ki terör suçlarından bir ceza mahkumiyeti ve-veya disiplin cezası bulunmasınsa” sorun yok ama izaha muhtaç. Değilse, bilinmeli ki keyfîlik ve hukuk “ışık ve karanlık gibi” bir arada olamayacak iki karşıtlıktır.
  • Kendisine terörün tanımını sorabilir misiniz lütfen? AKP mahkemelerinin verdiği kararlara bağlı terör tanımlaması ise KHK’lıların % 90’ı görevine dönemeyecek demektir.! Tipik yurdum politikacıları, hep “ütme” peşindeler.
  • Zaten o da bizi teröre bulaşmışız (!) diye atıyor. Sizi farkınız ne olacak? Daha net bir cümle kurmalısınız.
  • Kılıçdaroğlu bir zahmet kendi terör tanımını da deklare edebilir mi? Dernek ve sendika üyeliği, bakaya para yatırma onun terör tanımına giriyor mu mesela?
ÜLKENİN YARISI TERÖRİST SAYILIYOR

– Terör tanımını açar mısınız sn @kilicdarogluk. Çünkü devleti yönetenlerin zihniyetine göre neredeyse ülkenin yarısı terörist sayılıyor.

  • Öncelikle Kılıçdaroğlu’nun “terör” nedir açıklaması gerekir… ona göre terör ne ki bulaşmış olsunlar.
  • Artık ‘terör/terörist’ kavramlarının esnek olduğu ve uygulayana göre değiştiğini o kadar net anladık ki bu açıklamanın kimseyi rahatlatmasını beklemek hayalcilik olur

 

 

 

 

 

Sağlık Bakanı’na göre yüksek riskli il kalmadı: 65 ülkeye göre ise Türkiye kıpkırmızı

 

KHKlılar, Kılıçdaroğlu’na sordu: AKP mahkemelerinin kararına göre mi hareket edeceksiniz? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder