23 Ağustos 2021 Pazartesi

Taliban’dan ‘Haydi kızlar okula’ kampanyası

Afganistan’da yönetimi ele alan Taliban, verdiği ılımlı mesajlarıyla Batılı ülkelerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Kadına bakış açısı çok eleştirilen Taliban’ın son paylaşımı ise çok tartışılacak cinsten. Taliban Sözcüsü Shaheen, ‘Yeni Afganistan’ vurgusu yaparak okula giden kız çocuklarının görüntülerini sosyal medyadan paylaştı.

BOLD – Birçok Batılı ülkenin terör listesinde bulunan Taliban, geçen hafta başkent Kabil’e girerek Afganistan’da yönetimi ele geçirdi. Ülkede konuşlu ABD ve NATO birlikleri yakın zamanda ülkeden çekileceklerini açıkladı.

Taliban’a karşı NATO ile çalışan Afganlılar panik halinde ülkeyi terk etmeye çalışıyor. Başkent Kabil başta olmak üzere birçok eyalette kaos var.

TALİBAN’DAN ILIMLI MESAJLAR

Öte yandan Taliban, dünyaya ılımlı mesajlar göndermeye devam ediyor. Türkiye’de Taliban’ın açıklamalarından memnun. Kabil’e girdikten sonra Taliban Sözcüsü ilk sıcak mesajlarını A Haber kanalına bağlanarak verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, “Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları bizler de memnuniyetle karşılıyoruz” açıklamasını yaptı.

Taliban’ın en çok eleştirilen yanı ise kadın hakları konusu. Taliban’ın gelişiyle ülkenin önde gelen kadınları peş peşe açıklamalar yaparak, örgütün kendilerine ve diğer kadınlara yaşam hakkı tanımayacağını iddia etti.

Taliban’dan ise dünyayı şaşırtan bir video paylaşımı geldi. Taliban Sözcüsü Shuail Shaheen, okula giden küçük kız çocuklarının görüntüsü, “Yeni Afganistan’da okula dönüş” notuyla paylaştı.

“30 yaşındaki eşim cezaevinin ihmali yüzünden hasta oldu”

Taliban’dan ‘Haydi kızlar okula’ kampanyası yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder