28 Ağustos 2021 Cumartesi

HDP’li Kaya’dan Ahlat Sarayı’nda define iddiası: Bütün yöre halkı çalınanları biliyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ahlat’ta 224 milyon liraya yaptırdığı yazlık sarayla ilgili HDP’li Hüda Kaya define iddiasında bulundu. Kaya, yaptığı paylaşımda, “Bilinmesi gereken bir başka konu ise Bilal Erdoğan Ahlat’ta sarayın yapıldığı define alanından helikopterlerle neler taşıyor? Bütün yöre halkı çalınanları biliyor” dedi.      

BOLD – HDP İstanbul Milletvekili AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından geçen yıl açılan Ahlat Sarayı’nda define alanından helikopterlerle taşıma yapıldığını belirterek, “Bütün yöre halkı çalınanları biliyor. Akp artık siyaset yapan bir parti değil bir suç örgütüdür” dedi.

“3. ORDU KOMUTANI ÇOCUĞA ÇARPARAK ÖLÜMÜNE YOL AÇTI” İDDİASI

Taziye için Ahlat’ta bulunduğunu belirten Kaya, “Malazgirt etkinliklerine katılmaya gelen 3. Ordu Komutanı Erhan Uzun aracının 11 yaşındaki Eyüp Kırtay’a çarparak ölümüne sebep olduktan başka bir araçla olay yerinden kaçmaya çalıştı. Araca tutunarak onu engellemeye çalışan amcasını kilometrelerce sürükledi” dedi.

“HELİKOPTERLERLE NELER TAŞINIYOR?”

Ahlat Sarayı’ndaki kazı alanında bulunan tarihi eserlerin helikopterlerle götürüldüğünü öne süren Kaya, “Bilinmesi gereken bir başka konu ise Bilal Erdoğan Ahlat’ta sarayın yapıldığı define alanından helikopterlerle neler taşıyor? Bütün yöre halkı çalınanları biliyor. Akp artık siyaset yapan bir parti değil bir suç örgütüdür” dedi.

 

YAZLIK SARAY, 224 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından imam hatip lisesinden arkadaşına yazlık saray olarak yaptırılan Ahlat Köşkü geçen yıl açıldı. 2019 yılında 100 milyon, 2020 yılında 25 milyon, bu yıl ise 99 milyon lira ödenek ayrılan saray için harcanan toplam para 224 milyon lirayı buldu.

 

3.5 yıldır hapiste olan gazeteci Harun Çümen’in nakil talepleri reddediliyor

HDP’li Kaya’dan Ahlat Sarayı’nda define iddiası: Bütün yöre halkı çalınanları biliyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder