24 Ağustos 2021 Salı

Neler oluyor? Önce Alev Şahin, şimdi de Cemal Yıldırım

KHK’lı Alev Şahin, geçen hafta evinin önünden kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce panelvan bir araca bindirilip kaçırılmak istendi. Dün de 15 Temmuz’dan sonra Maliye’den KHK ile ihraç edilen Cemal Yıldırım, bir MİT mensubu tarafından ölümle tehdit edildi, ardından da polis tarafından gözaltına alındı.

BOLD – KHK ile ihraç edildikten sonra yaptığı hak arama eylemleriyle tanınan KHK’lı Cemal Yıldırım, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda evine dönerken bir MİT görevlisi tarafından ölümle tehdit edildiğini açıkladı. Yıldırım daha sonra polisler tarafından gözaltına alındığını, kendisine yapılan ölüm tehdidi ile ilgili şahit olmak isteyenlerin de karakolda ifade vermekten vazgeçtiklerini duyurdu.

POLİS TEHDİT EDEN MİTÇİYİ KAÇIRDI

Cemal Yıldırım Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘‘Evime dönerken bir mitci beni ölümle tehdit etti şu an Eryaman karakolunda gözaltındayım” ifadelerini kullandı. Cemal Yıldırım kendisini metroda ölümle tehdit MİT görevlisinin kaçıp gittiğini polislerin ise kendisini gözaltına aldığını belirtti. Olaya şahit olan kişilerin ve polislerin karakolda şahitlikten vazgeçtiğini kaydeden Cemal Yıldırım metrove etrafındaki tüm kamera kayıtlarını talep ettiğini söyledi.

ALEV ŞAHİN DE KAÇIRILMAK İSTENMİŞTİ

Düzce’de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden KHK ile ihraç edilen mimar Alev Şahin, evinin önünden geçen cuma günü kaçırılmak istendi. Kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, Şahin’in avukatını araması sonrası geldikleri siyah panelvana binip hızla uzaklaştı. Alev Şahin avukatı ve HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu ile birlikte Ankara Adliyesine giderek şikayette bulundu. Kendisine işbirliği yapma konusunda baskı yapıldığını belirten Şahin, “Biz mücadelemize devam edeceğiz, korkmuyoruz. Biz hukuksuzluklara karşı mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

KAÇIRILMA İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ VERİLECEK

HDP Milletvekili Gergerlioğlu da “Değerli kamuoyu devlet görevlisi olduğu belirtilen kimse bu şekilde bir uygulama yapamaz. Geldiğimiz noktada sokakta yürüyen kimse can güvenliğinden emin olamamıştır. Biz defalarca kaçırılma girişimi ile ilgili çalışmalar yapmamıza bunları bakanlıklara iletmemize rağmen halen bir cevap alamıyoruz. Bugün bir vatandaşımız olan Alev Şahin’in yanında duruyoruz. Biz bütün sorun yaşayan vatandaşlarımızlayız. Bu yaşanan kaçırılma girişimini de biz soru önergesi ile İçişleri Bakanlığına ileteceğiz” dedi.

Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ kimdir?

Neler oluyor? Önce Alev Şahin, şimdi de Cemal Yıldırım yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder