25 Ağustos 2021 Çarşamba

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığını yaz-boz tahtasına çevirdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nı adeta yaz-boz tahtasına çevirdi. Kararnamelerle Cumhurbaşkanlığı teşkilat yapısını değiştiren Erdoğan, 83 numaralı yeni kararname ile stajyer muhasebecilere Cumhurbaşkanlığını denetlemesine izni verdi. Kararname “Bu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür” ifadesiyle bitiyor.

BOLD ANALİZ – Tayyip Erdoğan’ın, ‘ekonomi, insan hakları ve özgürlükler alanında Türkiye uçacak’ vaadiyle 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’ne geçildi. Türk tipi başkanlıkta tüm yetkiler Erdoğan’da toplandı.

TEK ADAM REJİMİ YÜRÜMÜYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni etkisiz kılan tek adam rejiminde yasama, yürütme ve yargı Erdoğan’a bağlandı. Erdoğan’ın acil durumlarda hızlı karar alarak sorunlara hemen müdahale sözü de havada kaldı. 2018 yılından bu yana kriz durumlarında Türk tipi başkan Erdoğan hep sınıfta kaldı. Yaşanan sel ve yangın felaketlerinde Türkiye’nin aciz durumu sanatçılar tarafından tüm dünyaya duyuruldu. Önce yardım çağrılarına tepki gösterildi ardından AKP Hükumeti kendisi yardım tale petti. Avrupa’dan gelen yardımlarla yangınlar söndürülebildi.

KOVİD-19 AŞISINDA DUVARA TOSLADI

Kovid-19 salgınının başından beri Erdoğan Hükumetinin aldığı kararlar vatandaşı çileden çıkardı. Tam kapanma ve sokağa çıkma yasakları döneminde ekmek almaya giden halka 900 ile 3 bin TL ceza kesildi. Aynı dönemde AKP’liler otobüslerle kongrelere taşındı. Maske ve mesafenin uyulmadığı kongreler sonrası virüs şehirlere yayıldı. Uzmanların uyarasına rağmen dünyanın kullanmadığı Çin aşısı Sinovac satın alındı. Çin aşısının koruyucu olmadığı anlaşılınca vatandaşlara üç ve dördüncü doz BionTech uygulanması kararlaştırıldı.

TÜRKİYE EKONOMİK KRİZE GİRDİ

Saray Hükumetinin ekonomide aldığı kararların faturası da vatandaşa çıktı. Faizler yüzde 19’a yükselirken, dolar 8,40, Euro ise 10 lira seviyesine yükseldi. Yoksul sayısı 17 milyona ulaşırken, Erdoğan 2 yılda 4 Merkez Bankası Başkanı’nı görevden aldı. Faizleri bir arttıran bir indiren Türk tipi başkan Erdoğan, Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarını da harcadı.

SİL BAŞTAN KARARNAME

Daha önce aldığı kararları daha sonra silerek Türkiye’yi yönetim krizine sokan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile istediği adımı atabiliyor. Bugün Resmi Gazetede yayımlanan 83 numaralı kararname ile Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı’nda bu yıl hayata geçirdiği değişiklikleri yine değiştirdi. Değişikliklerle, muhasebe denetmeni ve kontrolörleriyle ilgili kararlar sil baştan yazıldı.

STAJYER MUHASEBECİLERE DENETİM YETKİSİ

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 221 inci maddesinin birinci fıkrasının (i) bendini yürürlükten kaldıran Erdoğan, aynı maddeye yeni bir fıkra ekledi. Fıkrayla stajyer muhasebat kontrolörlerinin Cumhurbaşkanlığında teftiş, denetim ve soruşturma yapmasının önü açıldı.

Erdoğan’ı ekonomistler yalanladı: Cumhurbaşkanı da olsanız gerçeklerle yüzleşmelisiniz

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığını yaz-boz tahtasına çevirdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder